Annons
Nyheter

Tätare försvar ett måste i tvåan

Försvarsspel är det som tränas extra i KFUM Ulricehamn inför seriepremiären. På onsdag väntar Frölunda, då vill tränare Holmström se säkert agerande bakåt.
Nyheter • Publicerad 11 september 2010
Johan Molander, Pontus Nordlund, Victor Skattberg, Anders Willram och Robin Lundahl (med ryggen mot kameran) kör hårt i en av de sista träningarna inför seriepremiären.
Johan Molander, Pontus Nordlund, Victor Skattberg, Anders Willram och Robin Lundahl (med ryggen mot kameran) kör hårt i en av de sista träningarna inför seriepremiären.Foto: Leif Dahl

KFUM Ulricehamn är nykomlingar i tvåan. Trots missat kval blev det uppflyttning eftersom Särökometerna tackade nej till spel i tvåan.

– Det var självklart att vi skulle ta platsen men det kommer att bli tufft motstånd, säger KFUM:s tränare Ulf Holmström.

Annons

Holmström har tappat den, både bokstavligt och bildligt talat, stora spelaren Alexander Andersson. Tomrummet efter honom på sex meter har inte fyllts av någon ny spelare.

– En stor mittsexa på 190 centimeter och över 90 kilo hade jag gärna sett i laget, säger Ulf Holmström.

Något nyförvärv är inte på ingång men Holmström stänger inte dörren helt för värvningar i sista stund.

Främst är det i försvarsspelet som KFUM behöver bli starkare och bättre för att räcka till på division två-nivå. En extraträning har lagts in under den här helgen för att vässa spelet bakåt.

– Får vi bara tag i bollen är vi ett hyfsat kontringslag med Johan Molander, Robin Lundahl och Daniel Mate som raketer, säger Holmström.

Under de fem träningsmatcher, fyra förluster och en vinst, som KFUM spelat under hösten har tränarduon Ulf Holmström och Henrik Lindgren märkt att spelet stundtals faller ned i djupa dala. Svackorna måste raderas för att Ulricehamn ska kunna rubba motståndarna i tvåan.

Målsättningen för nykomlingen är den förväntade, att hänga kvar.

Nycklarna för att uppfylla målet är starkare spel på hemmaplan än förra säsongen, jämna matcher ska bli segrar, och motståndskraftigare försvar.

– Det är viktigt att vi får en bra start. Helst seger mot Frölunda i premiären på onsdag, säger Ulf Holmström.

Göteborgslaget är en motståndare som KFUM hoppas kunna ha bakom sig när serien är färdigspelad den 6 mars.

Daniel Holmén

Mehrdad Nikkhah

Mikael Jernmo

Johan Thorell

Pontus Nordlund

Anders Willram

Adam Westerdahl

Daniel Mate, ny

Petri Nuutinen

Robin Frisk, ny

Viktor Holmström

Johan Molander

Victor Skattberg

Alexander Melltoft

Jesper Forsman

Niklas Pehrson

Robin Lundahl

Sebastian Andersson

S pelarförluster:

Simon Matthijs

Alexander Andersson

Calle Nilsson.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons