Annons
Nyheter

Svärd ordnade stafettguld i DM

Det blev en helg i segerns tecken för Oskar Svärd. Lördag vinst i ett traillopp i Göteborg, söndag slutman och segerorganisatör i UOK:s stafettlag.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2011
UOK:s enda vinst under DM i helgen ordnade H21-laget som bestod av Gustav Eklöv, Christian Arnesson och Oskar Svärd.
UOK:s enda vinst under DM i helgen ordnade H21-laget som bestod av Gustav Eklöv, Christian Arnesson och Oskar Svärd.Foto: Henrik Erickson

– Jag kände mig lite sliten i benen i söndags men det var ingen fara, säger Oskar Svärd.

Under lördagen vann han ett elva kilometer långt terränglopp i Göteborg. Kraftigt regn hade gjort banan rejält blöt och på vissa partier över en myr sögs fötterna mer eller mindre fast. Med tre sekunders marginal ned till tvåan tog sig Oskar fram snabbast genom raviner, över stockar och andra naturliga hinder.

Annons

Lördagens satsning var inget som märktes när han gick ut på sista sträckan för UOK i herrstafetten i DM i Järpås, några mil från Vara. Ungefär samtidigt som Svärd tog över efter Christian Arnesson växlade även Hestra och Vänersborg.

– Vid min andra kontroll kom killen från Vänersborg upp i rygg för jag hade gjort ett litet misstag men sedan sprang jag i från både honom och Hestralöparen, säger Oskar.

Han satsade på säkra vägval och gjorde i princip inga misstag efter den andra kontrollen.

– Jag är lite förvånad att det gick så bra för mig med orienteringsbiten men det var inte heller den tuffaste kartan, säger han.

DM-guldet bärgades till slut med en marginal på drygt två minuter till godo på tvåan Vänersborgs SK. I vinnande UOK-laget sprang förutom Oskar Svärd även Gustav Eklöf och Christian Arnesson.

På damsidan var UOK i klar ledning efter Helena Lidhage och Lina Palmers sträckor men Lina Hulander, på sista sträckan, vek bort en kontroll på kartan och tog inte den. Laget blev därmed diskvalificerat.

UOK:s H20-lag blev tvåa efter Markbygdens OK.

Enda DM-vinnaren individuellt från bygden blev Ulrika Kindlund, OK Tranan i D35, hon vann lördagens medeldistans.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons