Annons
Nyheter

Svärd är förväntansfull

Träningen har flutit på bra. Närmast väntar ett läger i Ramsau och ett besök i Ulricehamn. Oskar Svärd är förväntansfull och tror på en spännande säsong.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2011
Arkivfoto: Leif Fjellström Snart är Oskar Svärd tillbaka i Ulricehamn. Då ska han hålla föredrag och ge tekniktips.
Arkivfoto: Leif Fjellström Snart är Oskar Svärd tillbaka i Ulricehamn. Då ska han hålla föredrag och ge tekniktips.Foto: Leif Fjellström

Oskar Svärd jobbar och tränar för fullt i Eksjö. Än återstår ett bra tag innan säsongen drar igång på allvar. Men han kan konstatera att känslan just nu är mycket god.

– Träningen har flutit på bra. Läget är så bra som jag tycker att det ska vara under denna tiden. Det är en viktig period kvar innan tävlingarna drar igång på allvar i januari för min del, säger han.

Annons

Några större skador under sommaren har det inte varit tal om. Det enda som har ställt till det en aning är några mindre förkylningar för Tvärredssonen som just nu tränar tio till tolv pass i veckan.

– Normalt blir det 15-20 timmar i effektiv träningstid.

Och effektiv träningstid kommer det bli gott om när han snart åker på ett tio dagar långt läger. Om några dagar åker nämligen Oskar tillsammans med kamraterna i Team Exspirit till Österrikiska Ramsau .

– Det ser jag verkligen fram emot. Att vara på läger med bra folk att sparra med är roligt. Visst går det bra att träna hemma själv fungerar såklart, det gäller bara att vara ordentlig. Men det är speciellt att åka iväg med folk där man blir pushad på ett annat sätt.

Men Oskar kommer också att pusha andra framöver. Sista helgen i oktober kommer han till Ulricehamn för att hålla i ett teknikpass och ha ett föredrag när X-Country Center Ulricehamn har ett tredagars barmarksläger. Ett läger som ska förbereda deltagarna för Vasaloppet.

– Ska bli kul att dela med mig av några tekniktips. Jag hoppas att det kommer bli mycket folk och att de inser att det är för sent att börja träna ordentligt när snön kommer. Ju bättre förberedda de är desto bättre kommer det att gå på Vasan.

Förberedd, ja det kommer såklart Oskar att vara när det väl gäller.

– Fler traditionella åkare kommer att åka långlopp denna säsongen. Petter Northug har till exempel sagt att han ska delta i tre lopp. Det är inget VM eller OS så det blir en spännande säsong med långlopp. Och jag tror det kommer bli riktigt roligt. Jag ska vara med och leverera och ser fram emot säsongen.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons