Annons
Nyheter

Sundhage populär gäst i Grimsås

Mitt i villaområdet ligger multisportplanen – den nya favoritplatsen för Grimsås sporttokiga tjejer och killar. I lördags var det invigning med förbundskapten Pia Sundhage som hedersgäst.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2014
Insprängd mitt bland villorna ligger Grimsås nya samlingspunkt.FOTO: Jonas Emtervall
Insprängd mitt bland villorna ligger Grimsås nya samlingspunkt.FOTO: Jonas EmtervallFoto: 
Initiativtagaren Morgan Örn i vit tröja hade en hektisk invigningsdag.
Initiativtagaren Morgan Örn i vit tröja hade en hektisk invigningsdag.Foto: 
Många ville posera med Pia Sundhage. Här ses förbundskaptenen tillsammans med Clara Eriksson och Maja Lundgren.
Många ville posera med Pia Sundhage. Här ses förbundskaptenen tillsammans med Clara Eriksson och Maja Lundgren.Foto: 
Den som ville fick chansen att lägga straffar mot den nya planens målburar.
Den som ville fick chansen att lägga straffar mot den nya planens målburar.Foto: 

För en person med begränsad kunskap om Grimsås geografi är det inte helt enkelt att hitta fram till samhällets nya attraktion. Och det visar sig också vara lite av tanken.

– Placeringen är ju så himla bra. Det finns nästan inga bilvägar fram hit. För samhället är det här otroligt viktigt. Det behövs sådana här saker för att barnfamiljer ska trivas, säger Jens Ekdahl, kassör i Grimsås samhällsförening.

Annons

Det var Grimsåsbon och tidigare fotbollsspelaren Morgan Örn som kom med initiativet för ungefär ett och ett halvt år sedan.

– Min mamma bor i Stockholm och när jag gick runt där uppe såg jag de här planerna lite överallt. Jag tänkte att det vore ju perfekt på lekparken här, det är ju en klockren yta, säger Morgan Örn.

Multisportplanen ser ut ungefär som en mindre hockeyrink. Den är belagd med konstgräs och har fotbollsmål och basketkorgar på kortsidorna. På långsidorna finns mindre målburar, lämpliga för till exempel innebandy.

Tranemo kommun, Allmänna arvsfonden och flera lokala företag har hjälpt till och stöttat projektet ekonomiskt.

Det har också Pia Sundhage gjort. På fredagskvällen höll hon föredrag i Tranängskolans aula och gaget gick oavkortat till multi-sportplanen.

Kvinnan som en gång ratade en inbjudan från president Bush i Vita huset ställer gärna upp när det gäller hembygden. Och när det var systersonen Morgan Örn som hörde av sig, var valet förstås än mer givet.

– Jag vet ju var jag kommer ifrån. Det är från Ulricehamn och spontanfotbollen. Kan jag göra något, så är det ett fantastiskt sätt för mig att betala tillbaka, säger Pia Sundhage, som var smått lyrisk över invigningsobjektet.

– Det är precis det här som samhället behöver. Jag är så imponerad över att istället för att slänga ut det någonstans där man måste korsa vägar, så ligger det mitt i bostadsområdet. Då kan föräldrar också ha koll och säga i från om det blir ett dåligt språk och uppträdande, säger hon.

Finns det för lite spontanidrott i dag?

– Det har i perioder gått ner, men det här föder ju verkligen intresset. Det jag gillar med det här är att det inte går att boka. Det är som när jag var liten, först till målet får målet. Det finns ju en samhällsnytta med det här också. Det blir en samlingspunkt för alla.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons