Annons
Nyheter

Struligt för Oskar

En sönderbruten stav kostade tid och placeringar.
– Där gick loppet för min del, säger en besviken Oskar Svärd.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2011
Oskar Svärd och Jörgen Brink försvarade sina placeringar från förra året.
Oskar Svärd och Jörgen Brink försvarade sina placeringar från förra året.Foto: Leif Fjellström

Det blev ingen fjärde seger för Oskar Svärd när det 87:e Vasaloppet avgjordes. En starkt bidragande orsak till att han missade toppstriden var ett stavbrott i backarna före Tännäng.

– Någon körde över staven som gick av. Jag fick åka i ungefär en kilometer innan jag fick en ny och då var jag för långt efter täten, säger Oskar.

Annons

– Det är sådant som händer i ett skidlopp men tyvärr så fick jagdärför inte riktigt chansen den här gången.

Sjunde plats blev det för Oskar, 1.36 bakom segraren Jörgen Brink som spurtslog Stanislav Rezac

Om Oskar var besviken så var Markus Jönsson, Tranemo IF, nöjdare med sitt lopp.

– Det känns som om jag fått gå på max nästan hela loppet. Inget fäste och jag har fått slita rätt hårt. Jag är nöjd med min prestation och 17:e i dag är mitt näst bästa resultat så jag måste vara nöjd, säger Markus.

42:a blev Marcus Johansson, Ulricehamns IF, och trots att han var duktigt trött i mål så var han riktigt glad över sitt lopp.

– Jag var med täten fram till Tännäng – sedan orkade jag inte hänga på. Haft kanonglid men dåligt fäste så det har varit mycket stakning i dag. Målet var bland de 50 så det här var riktigt bra.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons