Annons
Nyheter

Stressat Nittorp föll igen

Inga mål framåt i powerplay men väl bakåt.
– Det är under all kritik, säger Mats Claesson.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2013

Det gick inget vidare för Nittorp när man mötte Pantern i andra omgången av fortsättningsserien. Efter den bleka insatsen mot Kungälv i förra matchen så trodde man nog att det skulle bli en uppryckning mot Helsingborgslaget. Men icke. I stället så blev det ett ordentligt bakslag med klara 6–0 till hemmalaget.

– Vi stressades av deras forechecking och försatte oss därmed själva i svåra lägen, säger tränaren Mats Claesson.

Annons

– I stället för att spela pucken så vände vi hemåt och då var deras spelare på och stressade oss till misstag.

Inte ens när Nittorp hade spel i numerärt överläge så gick det speciellt bra framåt. Bakåt var det rena katastrofen. För tre av hemmalagets mål kom när Nittorp var fler spelare på isen – varav det tredje när det var spel fem mot tre i NIK–favör.

– Det är under all kritik att vi inte kan utnyttja våra övertag bättre. Hade vi gjort tre mål framåt på deras nio utvisningar så hade vi vunnit. Nä, det här var för dåligt, säger Mats Claesson.

1–0 kom efter att Nittorpspelare tagit för god tid på sig i egen zon och blev fråntagen pucken av hårt checkande Panter–spelare. 2–0 i numerärt övertag, där NIK hade kontroll på pucken vid egen blå.

– En av deras spelare bara kastar sig in mellan våra spelare, får tag på pucken och kommer fri från blålinjen.

Hemmalaget gjorde 3–0 precis efter att Nittorp blivit fulltaligt och knäckte sedan motståndarna med 4–0 då man hade två man i utvisningsbåset.

– Ett dåligt pass tvärs över anfallszon som i stället för att hamna på klubban tar på skridskon och studsar ut i mittzon och det blir friläge på kontring. Sedan blev det hängande huvuden och två mål till mot slutet, säger Mats Claesson.

Vad hinner ni göra innan matchen i morgon?

– Vi får prata igenom detta och försöka lösa det här med att killarna blir stressade i stället för att agera lugnt och säkert som man gjort tidigare. Men träningsmässigt så kan vi inte göra något.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons