Annons
Nyheter

Storstryk för KFUM

Ett kraftigt försvagat KFUM hade ingen chans mot serieledaren Skövde. Det blev storförlust med siffrorna 20-44.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2013

Serieledaren HP Skövde 90 hade inte förlorat en enda match innan bataljen mot KFUM Ulricehamn. Med andra ord stod KFUM inför en mycket tuff uppgift. Och när fyra startspelare saknades när färden gick mot Skövde ja då blev det inte lättare. Anders Willram, Daniel Mate och Andreas Zantere stod för 23 av lagets 30 mål i senaste seriematchen som var mot Tidaholm.

Den trion fanns inte med.

Annons

– Det blir inte lättare när vi saknar dem. Man tappar ett par mål där. Men vi visste om förutsättningarna, det var bara till att gå in och försöka ställa till det för Skövde ändå, säger tränaren Petri Espinasse.

Enligt Espinasse var det match i en kvart. Då stod det 6-5 till Skövde. KFUM höll sig till spelplanen fram tills dess. En plan som handlade om att hålla ner tempot mot ett lag som vimlade av spelare som tidigare lirat i elitserien.

– Sen faller vi in i lite pang-pang-handboll. Ett misstag framåt innebar ett mål bakåt.

44 mål bakåt blev det till slut, och bara 20 framåt.

– Vi är helt enkelt för tunna på nio meter. Målvakterna Johan (Karlsson) och Kalle (Gustavsson) fick stå varsin halvlek och gjorde det bra men de fick inte den hjälp som krävdes och behövdes.

Noterbart var att Henrik Lindgren fick hoppa in och lira i och med spelarbristen. Och en ny spelare vid namn Patrik Lövgren fick göra debut i KFUM-dressen.

– Nu blir det spännande framöver. Nästa söndag väntar Lysekil och då är det två poäng som gäller. Nu möter vi lag på nedre halvan och då gäller det att plocka poäng, säger Petri Espinasse.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons