Storförlust för UIF

Ulricehamn fortsätter förlora på bortaplan. Igår föll laget med 4–7 mot Bäcken.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2011

En miserabel mittperiod fällde Ulricehamn mot Bäcken.

– Försvarsspelet var riktigt dåligt och framåt hade vi knappt någonting, säger UIF:s tränare Hasse Hansson.

Annons

Ynka sex skott fick UIF iväg mot Bäckens mål och hemmalaget vann den andra perioden med 3–0. Hasse Hansson försökte få fart på sitt lag genom nya kedjeformationer i den sista perioden. Han kastade om i alla tre uppställningarna och det gav bättre tryck i UIF som gjorde två mål. Samtidigt hade gästerna en betryggande ledning och gick inte för fullt utan såg mest till att gör en stabil avslutning av matchen.

Starkaste insatsen gjorde UIF under en kvart i den första perioden. Via mål av Joni Kauppi och Linus Bergman var laget ikapp till 2–2 och därefter hade bland annat Patrik Andersson ett friläge.

– Vi kunde ha gått av isen med ledning men då måste målchanserna sitta, säger Hasse.

En roligare matchpremiär hade säkert UIF-målvakten Jonatan Grennard önskat sig. När den fotskada som Patrick Bilan haft sedan några veckor tillbaka nu stoppar honom helt från spel fick unge Grennard gör premiär i seriesammanhang för UIF.

Förutom Grennard gjorde ytterligare en spelare seriedebut igår. Backen Oskar Laurell har gjort tre ispass med UIF och kommer närmast från Gislaved. Han har svårt att ta en plats i division ett-laget och försöker nu spela sig till en position i Ulricehamn. När den här veckan är slut ska UIF bestämma sig för om de vill satsa på den unge backen som är född 1991.

Hasse vill inte skylla förlusten på skador men faktum är att han förutom Bilan även saknade Richard Thorstensson som har ont i ryggen och Victor Kilén som tvingades kliva av isen efter halva matchen mot Lidköping i söndags. Victor har en inflammation i en i slemsäck i höften.

Bäcken–UIF 7–4 (3–2,3-0,1-2)

Första perioden

Mål: 1–0 (1,09) Jonas Olsson ass. Kevin Börjesson, 2–0 (4,49) Joakim Haag ass. Felix Andersson, 2–1 (Ingen uppgift ) Joni Kauppi ass. Linus Bergman, 2–2 (11,02) Kristoffer Sigurd ass. Viktor Svensson, 3–2 (14,15) Felix Andersson ass. Joakim Haag.

Skott: 13–9

Utvisningar: BHC:1x2, UIF: 1x2

Andra perioden

Mål: 4–2 (4,08) Andreas Ruuska ass. Nicklas Carlsson, 5–2 (15,27) Fredrik Pettersson ass. Daniel Brolin, Kevin Börjesson, 6–2 (18,48) Sebastian Wallén.

Skott: 16–6

Utvisningar: BHC: Ingen, UIF: 1x2

Tredje perioden

Mål: 7–2 (0,41) André Selander ass. Fredrik Petersson, 7–3 (16,45) Daniel Elofsson ass. Mikael Svensk, 7–4 (19,39) Linus Drott ass. Kristoffer Sigurd.

Skott: 10-7

Skott total: 39–22

Domare: Tobias Pavel.

UIF:s lag: UIF:s lag: Jonatan Grennard (Andreas Ahlberg) - Mikael Svensk, Oskar Laurell, Linus Drott, Daniel Elofsson, Linus Bergman - Emil Ivarsson, Tomas Svensk, Oskar Bygård, Patrik Andersson, Jeff Axelsson - Viktor Svensson, Joni Kauppi, Robin Melltoft, Kristoffer Sigurd, Robin Thorstensson. Övriga: Linus Tisell, Michael Eklöf, Niclas Larsson.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.