Annons
Nyheter

Storförlust för KFUM:s damer

KFUM:s damer vill nog glömma insatsen mot Skara snarast möjligt. Ger man motståndarna nio måls försprång blir uppförsbacken brant.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2009
Lina Lindgren, KFUM, i en framstöt. Det var för få sådana av KFUM:s damer mot Skara.
Lina Lindgren, KFUM, i en framstöt. Det var för få sådana av KFUM:s damer mot Skara.Foto: Leif Dahl

Det tog över tjugo minuter för KFUM att få in sitt första mål i matchen. Vid det laget hade gästande Skara HF gjort nio mål. Det kändes alltså ganska kört redan efter en tredjedel av matchtiden. Ändå gjorde KFUM:s målvakt Nathalie Axengren ett antal bra räddningar i matchens början. Det gick nästan fem minuter innan det allra första målet kom, trots att KFUM hade fler anfall i början. Men avsluten hittade inte rätt.

- Det är ändå inga dåliga skott, men de gör snabba fina uppspel och får enkla mål, säger tränaren Lena Matthijs.

Annons

Det var inte förrän i slutet av andra halvlek som det började komma lite mål för hemmalaget. Då hade Skara slagit av lite på takten och bytt målvakt. Matchen slutade med Skaraseger 12- 33.

- Man får se det som goda träningstillfällen mot mycket bra motstånd. Skara ska bara upp i division 1, de har den kapaciteten. Vi fick pisk med nästan samma siffror däruppe. Den är sån här skillnad på toppen och botten i serien. Tjejerna ska ha en eloge för att de spelar hela tiden och inte ger upp, säger Lena Matthijs.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons