Annons
Nyheter

Stora planer smids i Hökerum – ny fotbollsanläggning planeras

Det nuvarande klubbhuset är för trångt och behöver renoveras och spelarna får byta om i mötesrum eller hemma. Nu vill Södra Vings idrottsförening satsa på en ny anläggning på andra sidan av samhället.
Nyheter • Publicerad 27 augusti 2013
Erik Johansson, Sören Dehlin och Martina Bodin från Södra Vings IF hoppas på bättre förutsättningar för Hökerums fotbollsspelare.
Erik Johansson, Sören Dehlin och Martina Bodin från Södra Vings IF hoppas på bättre förutsättningar för Hökerums fotbollsspelare.Foto: 

Under lördagen hölls Svif-dagen av Södra Vings idrottsförening och under festligheterna passade man på att presentera en riktig nyhet. En helt ny fotbollsanläggning, en sammanhållen och mer centralt placerad sådan.

– Idag är allt så utspritt och det blir ingen naturlig samlingsplats för medlemmarna. Gemenskapen är halva grejen och den missar vi. Det är viktigt att de yngre och äldre spelarna träffas och i dagsläget blir det inte så, säger Erik Johansson.

Annons

Den gamla klubbstugan är från 60-talet och en omfattande renovering är oundviklig. I nuläget är den dessutom oisolerad och uppvärmningskostnaderna höga. Där till är den för liten och en del av spelarna tvingas byta om i mötesrum och i stationshuset vilket innebär att det blir krångligt att duscha efter träningarna.

– Hökerum är ett växande samhälle och om det fanns en bra idrottsanläggning skulle säkert fler välja att flytta hit. De som flyttar från Borås och Göteborg jämför oss med andra orter och det skulle gynna kommunen om fler valde Hökerum, i stället för Dalsjöfors till exempel, säger Sören Dehlin.

Antalet fotbollsspelare har ökat den senaste tiden och totalt tränar över 100 ungdomar regelbundet. Dessutom finns 32 herrseniorer och 25 damseniorer. I nuläget finns tre planer som är vitt utspridda i samhället och de är i behov av åtgärder som dränering och ny jord.

– Vi skulle vilja ha alla planerna på samma ställe och utöka med ytterligare en fotbollsplan för att alla ska få plats att träna. Som det är idag är det svårt för oss att hitta tider till alla, säger Martina Bodin.

För att den nya fotbollsanläggning ska bli verklighet behöver klubben ekonomisk hjälp från kommunen. Man har fått ett litet bidrag från Leader men det krävs ytterligare finansiering.

– Vi hoppas att politikerna ser nyttan för hela kommunen med den här satsningen, säger Sören Dehlin.

Om klubben lyckas lösa finansieringen är planen att byggstarten ska gå under våren 2015 och att anläggningen står färdig våren 2016.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons