Annons
Nyheter

Stopp för Chargers – klubben lägger ner seniorlaget

Lagom till att de amerikanska fotbollsmålen monterats upp på den nya idrottsplatsen Lassalyckan läger Ulricehamn chargers ner sitt seniorlag. – Vi är för få spelare, säger klubbens ordförande Thomas Swarén.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2011
För få spelare är anledningen till att Chargers lägger ned sitt seniorlag. För att bygga upp verksamheten underifrån ska klubben nu satsa på uppstart av ungdoms- och juniorlag.
För få spelare är anledningen till att Chargers lägger ned sitt seniorlag. För att bygga upp verksamheten underifrån ska klubben nu satsa på uppstart av ungdoms- och juniorlag.Foto: 

På söndag skulle den nionde seriematchen för säsongen spelats men laget tvingas lämna walk over på grund av att de inte får ihop tillräckligt med spelare till matchen.

– Förbundets regler är hårda, man får inte lämna en endaste walk over. Gör man det blir laget uteslutet ur serien direkt, säger Thomas Swarén.

Annons

Chargers har 25 licensierade spelare men sedan den första seriematchen har antalet spelare som varit med på matcherna sjunkit ned till 15 personer.

– Alla förluster har förstås blivit tunga men den stora orsaken till att vi hamnat i den här situationen är att det startat lag i Borås och vi hade många spelare som pendlade därifrån för att spela med oss men nu har de bytt lag, säger Thomas.

Förutom besvikelsen över att behöva lägga ned laget drog klubben på sig 21 000 kronor i böter när de lämnade walk over.

– Det är den straffavgift som förbundet satt på WO men vi är några i föreningen som är publikvärdar på Elfsborgs matcher och vi kommer få in de pengarna som ska betalas, säger Swarén.

Ett hopp i all bedrövelse är planerna på en juniorsatsning inom föreningen. Nästa onsdag ska första träningen genomföras för spelare från tolv år upp till 17 år.

– Det är flera som hört av sig till oss och sagt att de vill spela och vi ser positivt på möjligheterna att bygga upp en fungerande ungdomsverksamhet, säger Swarén.

En viktig morot i uppstartande av ungdoms- och juniorlag är att förbundet kräver minst ett juniorlag för att ett seniorlag ska få delta i seriespel. I två säsonger har Chargers fått dispens från den regeln men nu måste klubben få igång en ungdomsverksamhet för att kunna ha ett representationslag i framtiden.

– Tidigare har vi inte haft tränare till ungdomarna men nu är det tre personer som sagt att de kan ställa upp och därför tror vi på den här satsningen.

Totalt blev det två säsonger med seriespel och idel förluster för Ulricehamns Chargers.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons