Annons
Nyheter

Stolta SM-medaljörer i Dalstorp

Dalstorps skytteförening visade framfötterna i Kinna när det var dags för SM i luftgevärsskytte i helgen. Marcus Modin, Oscar Olausson och John Rosell kom nämligen tvåa. En prestation som gjorde killarna stolta. Inte så konstigt med tanke på att de dessutom var yngst med sina tio år.
Nyheter • Publicerad 30 november 2011
Marcus Modin, Oscar Olausson och John Rosell knep en andraplats i lagtävlingen när SM avgjordes i Kinna. Och det var stolta grabbar som berättade om upplevelsen.
Marcus Modin, Oscar Olausson och John Rosell knep en andraplats i lagtävlingen när SM avgjordes i Kinna. Och det var stolta grabbar som berättade om upplevelsen.Foto: Labrini Stavrekas

– När man tänker efter så är det ganska stort faktiskt, säger Markus.

– Jag trodde inte att det skulle gå så bra och jag trodde att de andra skulle vara lite bättre, säger John.

Annons

Väl på plats väntade en grundomgång där 40 skott skulle skjutas. De 16 bästa skyttarna skulle gå vidare till åttondelsfinal. Och det var nervöst i början av tävlingen.

– Jag darrade hela tiden, säger Marcus.

– Innan har vi inte haft någon namnlapp på ryggen, det hade vi nu. Det var lite nytt och pirrigt. Alla kunde se vem man var, säger John.

– Ja, men då kunde de se hur bra vi var! Jag tyckte att man var lite nervös i början men när man väl satt där var det inte så farligt, tillägger Oscar.

Grabbarna berättade att det kunde ha gått aningen bättre i skyttet.

– Jag tappade de tre sista skotten, blev jättebesviken och arg så jag slängde handsken i väggen, sen gick det över, säger John.

För Oscars del gick det bra de första 20 skotten.

– Sen välte mina kuddar.

Det gjorde att Oscar tappade rytmen lite. Men för Marcus del gick det bättre. Han var den ende av killarna som tog sig vidare från grundomgången vilket innebar att skyttarna nu möttes man mot man.

– Men där gick det åt skogen direkt. Jag förlorade med ett poäng.

Annons

Lite surt var det medger Marcus som individuellt hamnade på en tredjeplats bland skyttarna i klassen L11. Det som ändå gladde mest var pallplatsen i lagtävlingen. För när trions resultat lades ihop räckte det till en andraplats. De fick ihop 99 poäng. Segrarna hade 107. Dalstorparna hade därmed besegrat skyttar som var några år äldre.

– Vi sprang och kollade resultattavlan hela tiden och när vi såg att vi hade kommit tvåa blev vi jätteglada, säger John.

Och det fanns faktiskt tid för lite firande. Det var några timmars väntan innan det var dags för prisutdelning. Firandet innebar pizza och hamburgare för grabbarna som hela tiden känner att de utvecklas. Målsättningar har de också.

– Jag ska bli bäst i Sverige, lovar Oscar.

– När man blir äldre får man skjuta fler skott och då vill jag klara av att skjuta 400, säger John som får medhåll av Marcus.

Nästa gång det är dags för SM kommer trion göra allt för att ta ett guld. Lita på det.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons