Annons
Nyheter

Ställningskrig på Vistavallen

Varken UIFK eller Mariestad gav bort något gratis i lördagens match på Vistavallen. Ett kanonskott av Skaraborgarna avgjorde matchen.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2010
Niklas Karlsson på väg framåt. Mariestad var dock väl organiserat och släppte till ytterst få lägen för UIFK.Foto: Henrik Erickson

Det var en stark individuell prestation av Pontus Andersson i Mariestad som fällde avgörandet. Anderssons kanonskott i den 49:e minut blev matchens enda mål i en för övrigt mycket chansfattig tillställning.

– Det är två bra organiserade lag och då ser det ut så här, säger UIFK:s tränare Micael Johansson.

Annons

Av de få chanser som uppstod så var det Mariestad som hade flertalet. Bland annat ett närskott i mitten av första halvlek som UIFK-målvakten Jesper Hallqvist limmade.

Hemmalagets bästa chans var egentligen ingen chans. Niklas Karlsson blev nedgjord på straffområdeslinjen och hade händelsen skett en halvmeter längre in i banan hade straff varit oundvikligt. Frisparken blev nu resultatlös.

UIFK:s jakt på en kvittering tog aldrig riktigt fart. Efter att Bekim Haxha haft ett läge på en studsande boll inte fullt tio minuter efter paus hade hemmaspelarna svårt att spela sig till heta lägen.

– Vi är med hyfsat i matchen men det räckte inte till poäng mot det här laget, sammanfattar UIFK:s främste, Tobias Arvidsson.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons