Stabil seger för Gällstad

Gällstad sprang bokstavligen talat ifrån Byttorp på Rånnevi. Bättre kondition var avgörande när Gällstad vann hemma med 2–0.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2014
Johan Larsson nickade in 1-0 till Gällstad.
Johan Larsson nickade in 1-0 till Gällstad.Foto: Carina Carlzon

Efter en svängig matchinledning där båda lagen hade målchanser var det Gällstad som kopplade ett massivt grepp om tillställningen efter pausvilan på Rånnevi.

För varje steg som Gällstadspelarna sprang såg Byttorplirarna ut att bli allt tröttare och tyngre.

Gällstad attackerade framåt med full kraft och i 73:e matchminuten fick laget utdelning för andra gången när Tobias Gustavsson slog in 2–0. Första målet nickades in av Johan Larsson i slutet av den första halvleken.

Med bättre skärpa i avslutningarna hade Gällstad bärgat än ännu större seger målmässigt sett.

De hetaste chanserna under matchens sista 45 minuter var skott i stolpen av Pierre Hallin, friläge för Viktor Axengren, som målvakten räddade till hörna och ett närkott från Tobias Gustavsson som gick över ribban.

Missarna framför mål spelade inte någon större roll. Gällstad vann klart och har sex poäng efter tre spelade matcher.

***

I division fem förlorade Tranemo mot Lockryd med 2–3. Även Limmared föll med uddamålet, 0–1 mot Torestorp-Älekulla. Några resultat för Hössna och Södra Ving fanns inte tillgängligt vid den här textens publicering.

I division sex blev det seger för Marbäck mot Länghem, 4–0, och Grimsås förlorade med 1–6 mot Rångedala.