Spännande Klassboll för Ulrica

fotboll Klassbollen Ett underläge med 0–3 blev för svårt. Men det var ändå nära att Ulrica vunnit finalen.
Nyheter • Publicerad 2 september 2010
Ett gäng glada fotbollslirare och deras klasskamrater firar andraplatsen i Klassbollen 2010.Foto: Privat

Det blev andra plats för Ulrica 5A när Klassbollens finalspel avgjordes i Götene. Ulricehamnarna förlorade finalen med 2–4 mot en Boråsskola men var definitivt inte chanslösa. Efter ett snabbt underläge med 0–3 kunde Ulrica reducera två gånger om.

– Vi hade en enorm press för att kvittera men åkte på en kontring i slutminuten som avgjorde matchen, säger Peter Svenningsson, Ulrica–förälder på plats.

Även semifinalen blev en nagelbitare för åskådarna. Efter full tid stod det 1–1 och då blev det sudden death i tre minuter. Men varken Ulrica eller motståndarna från Tidaholm kunde avgöra, trots att det bara var två utespelare plus målvakt i respektive lag. Då togs även målvakterna bort från planen och då kunde Ulrica avgöra efter ett par minuter.

Gruppspelet vann Ulrica efter 2–1 över Skövde och 1–0 över Gullspång och gick därmed alltså till semi.

Priset för andraplatsen blev en heldag på Skara sommarland inklusive lunch för klassen och det tänker man utnyttja någon gång under 2011.