Annons
Nyheter

Sofia och Felix dansar för VM-plats

I helgen är det världscup-tävling i Boogie Woogie i Rimini, eller World Masters, som det också kallas. Samtidigt är tävlingen också avgörande för vilka som får representera Sverige när VM avgörs i Stuttgart i augusti.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2013
Dansklubben Buggies representater i Rimini. Från vänster: Sofia Andersson, Felix Berghäll, Claes Bergström, Ann-Catrin Bergström, Cajsa Weinemo och Matej Dujakovic
Dansklubben Buggies representater i Rimini. Från vänster: Sofia Andersson, Felix Berghäll, Claes Bergström, Ann-Catrin Bergström, Cajsa Weinemo och Matej DujakovicFoto: Leif Fjellström

På söndag tävlar Sofia Andersson och Felix Berghäll, dansklubben Boogie, i klassen Boogie Woogie Main Class i World Masters i Rimini. Och Sofia säger att förberedelserna har gått bra.

– Vi har tränat mycket med vår coach och känslan är bra, säger hon.

Annons

Hon och Felix har tidigare under sommaren varit på Svenska Danssportförbundets elitsatsnings- och talangläger i Herräng. Men resultatet vill Sofia inte tänka för mycket på.

– Mitt motto inför helgen är istället att jag ska ha roligt, säger hon.

Även Felix Berghäll vill dämpa förväntningarna.

– Sist vi tävlade var vi inte så mentalt förberedda, säger han. Så denna gången vill vi bara gå in och göra det vi älskar.

Söndagens tävling börjar med uttagningar på förmiddagen. Därefter blir det kvartsfinal och semifinal som avgörs med "knock-out" som innebär att två par tävlar mot varandra och resultatet meddelas direkt. Finalen har lite annorlunda upplägg med fler danser. Sofia har tidigare erfarenhet av final-tävlande.

– Det är väldigt roligt med final, säger hon. Så det vill jag gärna uppleva igen.

På söndag tävlar 61 par om vinsten i klassen Boogie Woogie Main Class. Men insatsen är inte bara avgörande för en eventuell final. Uttagningen till världsmästerskapen i Stuttgart den 17 augusti kommer att utgå ifrån dansarnas prestation i helgen. Sex par från Sverige tävlar i samma klass som Sofia och Felix och fem av dessa kommer att tas ut till VM. Till uttagningen kommer dagsform och fysisk form att vara avgörande och Felix Berghäll vet vad som krävs.

– Det gäller bara att gå in och prestera och visa vad vi kan, säger han.

Sofia Andersson håller med, men har svårt att gissa utgången i helgens tävling.

– Självklart hoppas jag på final, säger hon. Minst semifinal. Men det är svårt att säga eftersom det är en bedömningssport.

Annons

Fler par från dansklubben Buggie som tävlar i andra klasser i helgen är:

Claes och Ann-Catrin Bergstöm - Boogie Woogie Senior

Matej Dujakovic och Cajsa Weinemo - Boogie Woogie Juniors

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons