Snöbrist ställer till det för slalomklubben

Ulricehamn Artikeln publicerades
SK Boge försäsongstränar. Nu fortsätter barmarksträningen på grund av snöbrist. Arkivfoto.
SK Boge försäsongstränar. Nu fortsätter barmarksträningen på grund av snöbrist. Arkivfoto.

Den ovanligt milda vintern ställer till det för SK Boge. Helgens tävlingar är inställda och någon träning på snö i hemtrakterna är inte i sikte.

Det var i förra veckan som man gick ut med att de tävlingar som var tänkt att hållas den här helgen, storslalom på lördagen och super-G på söndagen, måste ställas in på grund av snöbrist.

Matz Jansson är föreningens ordförande:

– Det är tråkigt att det blir så här men när det inte finns någon snö i backen är det svårt. Det är likadant för andra klubbar här i närheten. Vi ser tyvärr ingen kyla längre fram men vi hoppas, framförallt för backens del men även för klubbens del, att det ska hinna bli kallt till sportlovet.

Smilla Nordlund, SK Boge, under en tävling i Ulricehamn. Nu ställs helgens tävlingar in på grund av snöbrist. Arkivfoto.
Foto: Jonas Emtervall
Smilla Nordlund, SK Boge, under en tävling i Ulricehamn. Nu ställs helgens tävlingar in på grund av snöbrist. Arkivfoto.

Snöbristen gör förstås också att klubbens medlemmar inte kan träna på hemmaplan som de vill. Därför har de fortsatt med barmarksträning.

– Normalt i januari har vi snö att träna på. Nu har vi försökt förlänga halltiderna. Vi kommer också köra ute vid Lassalyckan. Mest för att hålla igång och för sammanhållningen.

Matz Jansson.
Foto: Pernilla Rudenwall
Matz Jansson.

De arrangerade också ett extrainsatt läger i Lindvallen i slutet av förra veckan.

– De som satsar i klubben vill gärna vara på snö och då är det de Svenska fjällen som gäller helt enkelt. Vi försöker hålla humöret uppe även fast det inte finns snö och vi pratar mycket med andra klubbar för att hjälpas åt.

Och hoppet lever alltså om att förhållandena ska ändras.

– Vi hoppas kunna köra tävlingarna så fort snötillgången finns i backen. Vi har inte gett upp hoppet än.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.