Annons
Nyheter

SM-vinnare till UIF:s bouletävling

Idag är det dags för bouletävlingen Sten Sture-mixen. En tävling som lockar Sverigeeliten. Beviset på det är att minst två SM-vinnare finns anmälda.
Nyheter • Publicerad 21 juli 2011

Sten Sture-mixen är det största arrangemanget under året för UIF Boules del. Och det är en tävling som lockar de allra bästa i Sverige. Två tidigare SM-vinnare kommer bland annat att finnas på plats och göra upp om segern i år. Sten Sture-mixen ligger alltid i samband med SM och det är en av anledningarna till att den lockar så många namnkunniga spelare. För vem vill inte ta chansen att vässa formen innan SM-tävlingarna i Uppsala som börjar på söndag?

I årets upplaga av tävlingen kommer sammanlagt 150 spelare finnas på boulebanorna uppe vid Tingsholm. 63 veteranlag och 12 lag i öppen klass är anmälda. Upplägget är lite annorlunda jämfört med tidigare år. I Veteranklassen gäller fem monrad och efter det går de åtta bästa lagen vidare. Då möter ettan tvåan, trean möter fyran, och så vidare. Det innebär att lagen spelar färre matcher vilket besparar tid och energi. För att spela sju-åtta boulematcher under en dag är svettigt och krävande. För den som vill åka upp och kika på hemmaspelarna så är de 15 till antalet. Det kan vara värt en extra titt.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons