Annons
Nyheter

SM-tävling till Ulricehamn

50-årsfirande och en SM-deltävling i motocross. Nästa år blir det minst två högtidstillfällen för Ulricehamns motorklubb.
Nyheter • Publicerad 7 november 2011

Det blir en SM-deltävling i motocross på Bogebanan nästa år. Det passar väldigt bra för klubben eftersom crossbanan fyller 50 år i maj.

– Exakt när tävlingen körs är inte bestämt ännu. VM- och EM-deltävlingarna måste läggas in i tävlingskalendern först, säger Stig Karlsson, som är en av sju personer i UMK:s tävlingsorganisation.

Annons

Önskemålet från klubbens sida är tävling i juni månad. Det blir tävling över två dagar, lördag och söndag, och de allra främsta crossåkarna i Sverige kommer. Det blir två klasser för herrar, 125 och 250 kubik, och en damklass.

– Vi saknar en fixstjärna i Sverige just nu men lockar vi en publik på 800-1 000 personer är vi nöjda, säger Stig Karlsson.

När den store fixstjärnan saknas har klubben en egen åkare som garanterat kommer göra allt för att stå på startlinjen.

Josefine Larsson, 16 år, debuterade i SM den här säsongen och var med i två deltävlingar och hennes plan är att köra hela SM-serien nästa år.

– Det blir kul att köra på hemmabanan, det kommer säkert gå lite bättre för mig eftersom jag kan banan så väl, säger Josefine.

I sin första SM-deltävling slutade Josefine på 15:e plats och var UMK:s första förare i motocross-SM på åtta år. Hennes två tävlingar räckte till en 21:a plats totalt. Vann SM gjorde Sandra Adriansson, FMCK Borås.

Crossbanan är precis ombyggd och fler hopp med snällare landningar är en del av de förändringarna som skett. I väntan på att den ombyggda banan ska bli godkänd av förbundet tränar Josefin på andra crossbanor men hon längtar till att få ge sig iväg på de nya hoppen på Bogebanan.

Förra veckans sattes tävlingsorganisationen kring SM i Ulricehamns motorklubb. Stig Karlsson har varit tävlingsledare under de tre senaste SM-deltävlingarna som gått av stapeln i Ulricehamn men hoppas någon annan ska ta över den rollen nästa år. Senast som UMK anordnade en SM-deltävling var år 2007.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons