Annons
Nyheter

SM-pall för John Andén

John Andén gjorde sin hittills bästa paddlingsinsats i lördags, ändå var det i båtmomentet som han och lagkompisen tappade tid till två lag.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2011
John Andén blev trea på SM i Karlstad. "Vi gjorde en stabil insats men det är bara att inse att det fanns två lag som var bättre i lördags."Foto: Privat

En bronsplats i SM känner sig John Andén nöjd med men han firade inte med champagne och dans hela helgen.

– Förra året blev jag tvåa, men en plats på pallen känns alltid bra, säger han.

Annons

I lag med Anders Dahlqvist kom multisportaren från Marbäck i mål drygt tolv minuter efter segrande Thule adventure team.

Det var på paddlingssträckan, 12,5 kilometer lång, som Thule adventure team och blivande silvermedaljörerna från team Silva 1 drog ifrån Andén och hans lagkompis.

– Vi tog täten under den inledande löpningen och var fyra lag som gick ut samtidigt för paddling. Det blev maxfart direkt för mig och efter 400 meter släppte ett lag. Till slut orkade inte jag hålla samma tempo som de två kvarvarande lagen och de ryckte till sig en ledning på en dryg minut, säger John.

Under den påföljande cykelsträckan fick John till viss del sota för det ursinniga tempot under paddlingen och avståndet framåt ökade ytterligare en del.

– Orientera på cykeln när man är ordentligt trött är svårt, jag gjorde några småbommar och de förhoppningar som vi hade före loppet om att ta in tid på cykelsträckan grusades.

Under cykelmomentet förekom några mer äventyrliga inslag där lagen bland annat skulle hoppa i vattnet från fyra meters höjd och sedan simma ut och stämpla en kontroll och därefter klättra upp för gymnastikrep som satt fast i bro.

Andén klarade prövningarna utan problem och reagerade bara på att det kändes lite jobbigt att behöva cykla helt genomblöt. Tävlingen avslutades med en så kallad trail running, terränglöpning, där mossar och berghällar var en del av de tuffa förhållanden som bjöds.

En dryg månad återstår av multisportsäsongen och ett mål för John och hans lagkamrat är slutseger i Svenska cupen. Ska de lyckas infria det målet krävs riktigt bra resultat i de två deltävlingar som återstår, 17 september avgörs den näst sista deltävlingen.

1) Thule adventure team, 3,43,29, Martin Flinta, Per Vestling.

2) Team Silva 1, 3,44,52, Mattias Nyström, Robert Lindberg.

3) FJS, 3, 55,49, John Andén, Anders Dahlqvist.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons