Annons
Nyheter

SM-brons till Lönnfält

Ulricehamnaren Per Lönnfält och Lars Pagil från Borås tog ett SM-brons i Trissjolle. Därmed tog Per sin tolfte SM-medalj.
– Jag börjar bli lite bortskämd nu, säger han.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2011

Förra året tog Per Lönnfält sitt fjärde SM-guld. Då med gasten Jimmy Thorné. Inför årets mästerskap hoppades han såklart kunna försvara den ädlaste medaljvalören. Den här gången tillsammans med rutinerade Lars Pagil som var ny gast. Och det började fint för besättningen. Resultatet efter fyra race var två förstaplatser, en fjärde- och en femteplats. Sammanlagt innebar det ledning efter första dagen.

– Ja, vi ledde men det var väldigt tajt. Tvåan hade samma poäng som vi. Jag tror det var fyra båtar som låg väldigt nära varandra och det skiljde bara en hårsmån.

Annons

Tre race återstod. De skulle avgöras under söndagen. Det första slutade med en sjundeplats. Sedan blev det inga fler race. Orsaken till det var att det drog in ett åskväder. Seglingsledningen bestämde sig då för att avsluta tävlingen. Det innebar att Lönnfält och Pagil hamnade på bronsplats. Men det var inte sista racet som grämde Lönnfält.

– Det var sista loppet under lördagen. Där gjorde jag två elementära felaktigheter som jag kommer att gräma mig över ett tag.

Lönnfält berättar att han gick in för tufft i en situation och besättningen åkte då på ett straff.

– Men samtidigt gäller det att segla på gränsen, annars vinner man inte.

Misstag nummer två var att Lönnfält hade lite dålig koll på starttiden. Trissjollen gick över linjen för tidigt och då tvingades besättningen göra en omstart.

– Vissa delar av kappseglingen kommer jag ändå att vara nöjd med. Vi gjorde några moment extremt bra. Med lite distans till det hela måste man vara nöjd. Vi hade så mycket rutin att jag tyckte vi skulle komma lite bättre än trea.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons