Annons
Nyheter

Skyttekungen har lämnat UIFK

Inte nog med att UIFK ligger sist i serien. Laget tvingas också klara sig utan fjolårets skyttekung Nick Lindgren Sjöstedt som tagit en timeout.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2014

Lindgren Sjöstedt stod för nästan en fjärdedel av UIFK:s mål i fjol, närmare bestämt nio av de 37 fullträffarna.

I år har det inte gått lika bra för den kvicke anfallaren. Faktum är att 22-åringen inte gjort någon match från start i seriespelet. Tre inhopp i de fyra första matcherna är allt. Och mer ser det inte ut att bli.

Annons

– Nick har bestämt sig för att ta en timeout. Han har andra saker i sitt liv som är viktigare just nu. Jag respekterar hans beslut, även om det är tråkigt ur ett fotbollsperspektiv , säger UIFK-tränaren Marcus Sjöbring.

Det är en kännbar förlust?

– Absolut, Nick är en härlig kille som bidrar med mycket, inte minst sin snabbhet. Tyvärr hade han en strulig försäsong i år där han var förkyld två längre perioder och sedan bröt han näsan. Det strulet har påverkat årets säsong. Han är ganska beroende av att vara vältränad för att kunna dra nytta av sin snabbhet.

Finns det något slutdatum för timeouten?

– Nej, det är en öppen fråga. Han är välkommen tillbaka när han vill. Men just nu fokuserar jag mest på spelarna som är här och det besvärliga tabelläge vi befinner oss i.

UIFK har hittills bara spelat in fyra poäng – samtliga på hemmaplan. I de tre förlusterna på Lassalyckan har slutresultatet samtliga gånger varit 1–2.

På bortaplan har förlustmarginalerna varit desto större, med sju, fem, fyra och tre insläppta mål i de fyra matcherna.

På lördag väntar ny bortamatch, mot bottenkonkurrenten Alingsås. Laget parkerar just nu på kvalplats, tre poäng före UIFK.

Marcus Sjöbring har trots det läckande försvarsspelet inga planer på att ändra spelstil till bortamatcherna.

– Det är fortfarande 13 matcher kvar och 39 poäng att spela om. Jag tycker fortfarande att det är lite för tidigt att gå över till en "parkera bussen"-taktik. Dels är det inte speciellt utvecklande för spelarna och dels signalerar ju jag som tränare då att jag gett upp vårt sätt att spela fotboll, säger Marcus Sjöbring.

Annons

– Just nu, i de sista matcherna innan uppehållet, handlar det mer om att skruva på mindre delar för att få till en förändring i positiv riktning. Men är läget oförändrat vid uppehållet kommer hösten handla om att klara kontraktet. Då kommer jag inte dra mig för att spela mer destruktivt.

En ljuspunkt för UIFK-tränaren är Lundastudenten Linus Falks återkomst till truppen. Än så länge är försvararen inte formellt spelklar, men om kroppen svarar bra på träningen kan han mycket väl bli aktuell för spel redan innan uppehållet.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons