Stryk i slutminuterna senast. Nu blev det vinst efter att ha mött ett bättre motstånd.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2010
Tony Wilgotsson blev matchhjälte genom sitt 1?0.
Tony Wilgotsson blev matchhjälte genom sitt 1?0.Foto: Leif Fjellström

Det heter ju att tur och otur brukar jämna ut sig och frågan är väl om inte det stämmer för Åsarp/Trädet. För segern med 1–0 över IFK Skövde hör inte till de mest välmotiverade som spelats. Snarare var det väl som så att Å/T stundtals var ordentligt pressat och hade förtvivlat svårt att få till de där riktigt vassa anfallen.

Första halvlek var hyfsat jämn men med endast en riktigt het chans för vardera lagen. Efter paus så var det Skövde som svarade för det mesta under den inledande kvarten. Därefter fick man en spelare utvisad efter en satsning mot Marcus Medin i Å/T–målet. Resultat? Skövde dominerade ännu kraftigare och satte Medin på verkligt svåra prov.

Men efter en snabb kontring till höger kom bollen in i mitten framför Skövde–målet, där Tony Wilgotsson fick bra träff och 1–0 satt som en smäck för hemmalaget.

Därefter var det betydligt mer hemmalag men slutet blev ändå nervöst när Skövde satsade framåt för kvittering. Men förgäves.

– Vi var inte värda segern i dag. Skövde var det bättre laget. Men det var ju positivt att vi vann och sett till förra matchen så behövde vi det här. Det saknas fortfarande några spelare på grund av sjukdom och skador men jag hoppas vi får tillbaka några till nästa match. Men ersättarna gjorde en bra insats i dag, säger tränaren Claes Hummerhjelm.