Annons
Nyheter

Skön seger för Dalstorp

Trots att spelet gick på kryckor lyckades Dalstorp ändå vinna över BAIK.
– Skönaste segern i år, säger Lennart Josefsson.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2011

Det har gått som på räls för Dalstorp under träningsmatcher och serieinledningen. Men mot Borås AIK blev det om inte tvärstopp, så i alla fall näst intill.

– Vi var inte bra men om det berodde på oss själva eller om BAIK gjorde oss dåliga är svårt att säga, säger tränaren Lennart Josefsson.

Annons

Hemmalaget tog ledningen ganska omgående. Ett inkast nickskarvades in framför mål där en BAIK–spelare bara hade att sätta foten till och göra 1–0.

– En intränad variant som höll på att lyckas en gång till men då fick de inte till något avslut.

I stället blev det inhopparen Lars Gabrielsson som fick glädjen att göra nästa mål. Frispark nästan från mitten in framför BAIK–målet och där var Lars högst upp i duellen och nickade in kvitteringen minuten före pausen.

Sedan dröjde det tills mitten av andra innan Dalstorp fick ordentligt tag på spelet och kunde börja etablera tryck mot hemmalaget. Sista kvarten var bra och Dalstorp skapade fler chanser än laget gjort tidigare under hela matchen. Rikard Mårtensson dribblade vid straffområdet, Andreas Josefsson gjorde en löpning utanför, fick bollen och slog till direkt och 2–1 till DIF.

– Vi hade tre-fyra chanser före målet och ett par till efteråt. Men det kunde gått hur som helst och oavgjort hade nog speglat matchbilden bättre. Därför är den här segern skönare än när vi spelat bra, säger Lennart Josefsson.

Härnäst väntar derby mot Gällstad och tills dess så skall det bli spring i Dalstorpsbenen igen.

– Det tror jag nog, för det skall bli en riktigt rolig match inför storpublik.

Borås AIK–Dalstorp 1–2 (1–1)

Mål: 1–0 (4) Jalal Nishada, 1–1 (44) Lars Gabrielsson, 1–2 (85) Andreas Josefsson.

DIF:s lag: Peter Halldén–Tobias Lund, Tommy Bohman, David Kjellén, Joel Hultin–Henrik Persson, Stefan Bohman, Björn Arnesson, Christian Magnusson–Johan Einarsson, Jimmy Arnesson.

Avbytare: Lars Gabrielsson, Andreas Josefsson, Alfred Hultin, Rikard Magnusson, Alexander Gustafsson.

Lars Gabrielsson

Andreas Josefsson

Stefan Bohman

UT–delade av Lennart Josefsson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons