Säsongens första hemmaseger för NIK

När ett lag släpper in sex mål borde mungipor hänga nere vid skridskoskenorna. Det var ju dock någon som en gång myntade uttrycket att vill du se mål, gå på hockey. Motalas sex i kassen bleknade denna kväll mot Nittorps åtta och plötsligt är förlustsviter och negativ statistik glömt.
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2011
Mattias Remstam och de övriga spelarna i Nittorp vann efter fyra raka förluster.Foto: Tommy Johansson

Tränare Anders Karlsson kallade det för islossning efter matchen och kunde inte dölja ett glatt och lättat leende. När första femman kom på tal och framför allt Jimmy Lund och Mattias Remstam blir han ivrig:

– Det var min tanke från början att ha dem ihop och när nu Lund är tillbaka från skadan har vi haft ordinarie lag i två matcher. Det är spelare med spetskompetens och det visade sig idag.

Faktum är att denna femma gjorde sju av målen. Remstam satte inget själv men hade däremot fem assister. Lund gjorde två och spelade fram två, exakt samma siffror som Dennis Johansson men bästa målskytt blev ändå Joakim Persson, med tre mål noterade. Superfemma var ordet och backparet gör fem mål tillsammans.

Nittorp satte upp ett bra tempo redan i första perioden med stort puckinnehav. Därför kom 0-1 snöpligt i baken efter fem minuter. Det var i detta skede Jimmy Lund bestämde sig för att kliva in i målprotokollet. Han vände med två mål, ett snyggt framspelat av Remstam. Motala kunde dock kvittera genom ett billigt mål mot slutet.

Andra perioden var spelmässigt ganska lik den första. Tre snabba mål tidigt, Nittorp gör två i power play och där emellan petade Motala in ett, gjorde ställningen till 4-3. Efter 14 minuter in i andra gör Linus Svensson 5-3. Enda målet förstafemman inte gör för övrigt. Linus femma ska också ha beröm. De skapade mycket lägen och inte minst Linus själv visade mycket vilja i närkamperna. Motala reducerade dock snabbt.

Inför tredje perioden bytte Nittorp målvakt, Tim Norén ut och Simon Björk in. Anders Karlsson förklarar:

– Det var några för enkla mål i baken men Tim fick heller inte den hjälp han behövde.

Knappt tre minuter in i tredje lyckades Joakim Persson göra sitt andra mål för dagen, 6-4. Motala gör strax efter 6-5 i numerärt underläge. Med hjälp av några utvisningar strax efter inleder Nittorp sin bästa del av matchen. Dock är Motala nära att kvittera ett par gånger men Björk i mål gör ett bra inhopp och klarar. Första backparet i Nittorp, Persson och Johansson, stänger sedan matchen genom var sitt mål även om Motala lyckas göra ett sjätte mot slutet.

Nittorp kan få lite arbetsro igen och det finns en del att jobba på segerglädjen till trots. Stundtals såg laget väldigt obeslutsamma ut med puck i egen zon och försvarsspelet behöver skärpas. Framåt ser det ljust ut med superfemma och allt.

Nittorp–Motala 8–6 (2–2,3–2,3–2)

FÖSTA PERIODEN

Mål: 0-1 (5.14) Alexander Schelin (Marcus Herou) 1-1 (6.36) Jimmy Lund (Mattias Remstam) 2-1 (15.21) Jimmy Lund (Dennis Johansson) 2-2 (15.49) Anton Johansson (Alexander Schelin)

Utvisningar: NIK 1x2, MAIF 1x2

Skott: 15-9

ANDRA PERIODEN

Mål: 3-2 (2.07) Dennis Johansson (Mattias Remstam) pp1, 3-3 (2.45) Alexander Schelin (Jimmy Bothén), 4-3 (3.07) Joakim Persson (Pierre Forsberg, Mattias Remstam), 5-3 (14.15) Linus Svensson (Kristian Luukkonen) pp1, 5-4 (14.58) Marcus Herou (Johan Hedberg, Joel Mårtensson)

Utvisningar: NIK 1x2, MAIF 3x2

Skott: 13-7

TREDJE PERIODEN

Mål: 6-4 (2.50) Joakim Persson (Jimmy Lund, Dennis Johansson) 6-5 (5.23) Jimmy Bothén (Johan Persson) 7-5 (16.22) Joakim Persson (Mattias Remstam) 8-5 (18.18) Joakim Persson (Jimmy Lund, Mattias Remstam) 8-6 (19.17) Christian Axelsson (Viktor Ringberg)

Utvisningar: MAIF 2x2