Annons

Sålde soffbiljetter till premiären – drog in över 14 000 kronor

Åsarp-Trädet testade ett nytt grepp inför den inställda premiären i herrarnas division 4 norra. Supportrarna var inte sena att haka på och swishade in över 14 000 kronor i så kallade soffbiljetter.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
fotboll • Publicerad 28 april 2020 • Uppdaterad 29 april 2020
Det blev ingen premiär hemma på Vallensås för Åsarp-Trädet i år. Men föreningen sålde biljetter ändå och drog på så sätt in över 14 000 kronor.
Det blev ingen premiär hemma på Vallensås för Åsarp-Trädet i år. Men föreningen sålde biljetter ändå och drog på så sätt in över 14 000 kronor.Foto: Jonas Emtervall

Inställda fotbollsmatcher innebär förlorade intäkter i form av entréavgifter, lotterier och kioskförsäljning för många föreningar just nu.

Åsarp-Trädet hittade ett nytt sätt att dra in pengar, då en kampanj lanserades på Facebook ett par veckor inför lördagens inställda premiärmatch mot Vara.

Annons

– Vi bestämde oss för att sälja soffbiljetter. Tanken var att inte ta så mycket betalt, utan att fokusera på att väcka intresse och slå publikrekord. Vi tog 25 kronor per biljett och satte 500 som mål. Det kändes rätt tufft, säger ÅT:s ordförande Joakim Gustavsson.

Joakim Gustavsson, ordförande i Åsarp-Trädet. Arkivbild.
Joakim Gustavsson, ordförande i Åsarp-Trädet. Arkivbild.Foto: Leif Fjellström

Målet visade sig inte vara för offensivt, då det överträffades med råge.

– Det blev 575 stycken som tog soffläge i lördags eftermiddag. Vi gjorde lite filmer på Facebook och fick även in lite goa bilder inskickade från folk.

Kampanjen inbringade 14 375 kronor. Välkomna pengar i osäkra tider, enligt Joakim Gustavsson.

– Verkligen, fantastiskt välkommet. Det är skitsvårt att säga hur coronaviruset påverkar oss ekonomiskt. Vi har en massa formulär liggande som vi ska fylla i och ansöka pengar genom. Fakturorna ligger ute hos våra sponsorer, så frågan är vad som händer i månadsskiftet och början av maj. Vi har fantastiska sponsorer, både företag och privatsponsorer, som har stöttat och hjälpt oss i alla år. Sen förstår vi att det är tufft för många nu. Då kanske inte vår faktura ligger överst.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons