Annons
Nyheter

Säkert spel säkrade Serengetiresa

Efter en sänkt långputt på första hålet rullade det bara på. Säkert spel tog Anders Bengtsson och Magnus Haglund till Kenya.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2011
Yes, där satt den. Kenya väntar under senhösten på Anders Bengtsson och Magnus Haglund.
Yes, där satt den. Kenya väntar under senhösten på Anders Bengtsson och Magnus Haglund.Foto: Henrik Erickson
Rasmus Thuresson och en koncentrerad Stefan Nilsson gick i samma boll. De var två av 160 golfare som i lördags spelade Mama Zebra.
Rasmus Thuresson och en koncentrerad Stefan Nilsson gick i samma boll. De var två av 160 golfare som i lördags spelade Mama Zebra.Foto: Henrik Erickson

Från en fest till en annan. Det blev snabba ryck för duon Anders Bengtsson och Magnus Haglund i lördags kväll.

– Vi kommer direkt från en bröllopsfest. Henke (Karlsson, klubbchef på Ulricehamns GK, UT:s anm.) ringde och sa att det nog vore bra om vi kunde komma upp, säger Magnus Haglund.

Annons

– Och det gjorde vi ju gärna, flikar Anders Bengtsson in med ett skratt.

Inte undra på. En resa till Masai Mara i den kenyanska delen av nationalparken Serengeti stod på spel i lördagens välgörenhetstävling Mama Zebra. Magnus Haglund och Anders Bengtsson var ett av tre par som togs fram till prispallen vid kvällens fest.

– Vi visste att vi hade spelat bra men trodde nog inte att det var tillräckligt bra för seger. De senaste åren har segerresultatet varit bättre än det vi presterade nu, säger Anders Bengtsson.

I år räckte deras 64,2 netto och när namnen Haglund och Bengtsson lästes upp utbröt stora kramkalaset.

– Jättehäftigt, så klart. En sådan resa gör man kanske en gång i livet och jag tvivlar på om vi ens gjort det om vi skulle bokat privat, säger Anders Bengtsson.

Jämnt spel var nyckeln till seger.

– Vi kan båda slå långt men också rejält snett emellanåt. Nu undvek vi de värsta snedslagen och taktikspelade lite säkert på några hål. Det tillsammans med bra puttar var avgörande, säger Anders Bengtsson.

Jesper Thuresson med familj höll som vanligt i trådarna kring välgörenhetsgolfen som fortsätter samla in stora pengar.

– Runt 185 000 kronor räknar vi med ska gå iväg ned till Kenya efter årets tävling, säger en nöjd Jesper Thuresson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons