Annons
Nyheter

Säker seger i Nyårsstafetten

Årets upplaga av Nyårsstafetten på Bogebanan förflöt relativt odramatiskt, även om det inte blev helt skadefritt. Vinnarekipaget ledde bokstavligen från start till mål med bred marginal.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2015
Det var drygt 140 lag som kom till start på nyårsafton och därmed var det 40 lag fler än i förra upplagan av endurotävlingen.
Det var drygt 140 lag som kom till start på nyårsafton och därmed var det 40 lag fler än i förra upplagan av endurotävlingen.Foto: Leif Dahl

Ungefär 140 lag kom till start i denna upplaga av Nyårsstafetten. På förhand utlovades att alla som bara fullföljde ett varv skulle komma med i resultatlistan, så det innebar att ingen registrerades som brutit.

Det tog en stund innan startern Stig Karlsson fick ordning på de som skulle inleda loppet med en språngmarsch. Det var knappt någon som ville backa innanför startlinjen, trots upprepade uppmaningar. Till slut lät sig ändå Stig nöjas och fältet släpptes iväg i rätt tid.

Annons

Det blev lite dramatiskt i språngmarschens slutskede, innan tätgrabbarna kom fram till sina cyklar. Ledaren började stappla och snubblade.

– Jag låg tvåa då ettan vurpade. Han drog nästan med mig också, men jag kom förbi och jag kom iväg först också, berättade Karl Svensson efteråt.

Karl och kompisen Jakob Mörhed låg sedan i täten under hela loppet. De varvade först och utökade sedan avståndet efter hand till tvåan. Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle ta hem segern.

– Vi bytte varje varv till att börja med. Sedan märkte vi att de andra bytte vartannat varv och tog in, då gjorde vi detsamma och utökade. Vi fick avrunda året på bästa sätt, säger Jakob Mörhed.

Helt utan incidenter med skador blev man inte. I utgången från skogen upp mot bron och varvningen bildades ett litet gupp. Där vurpade en åkare framlänges och träffade två åskådare, dock utan att orsaka några större skador. Rivsår från dubbarna på däcken samt en öm axel blev resultatet.

Damcrossåkarna Frida Östlund och Natalie Kane hängde hyfsat med fram till sista varvet, då Frida åkte omkull och skadade nyckelbenet.

Bästa hemmaåkare kom inte bland pallplatserna utan lite längre ner. Paret Rickard Bengtsson/Mikael Bengtsson från Falköpings MK respektive UMK kom på 22:a plats, följda av duon Jesper Ahremark/Henrik Larsson, båda från UMK. Notabelt också för hemmaklubben var ungdomarna Linus Bredberg och Jonatan Skattberg, som slutade på 47:e plats.

Leif Dahl

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons