Annons
Nyheter

"Sågarn" ska få fart på målskyttet

Christian "Sågarn" Johansson ska se till att Nittorps ineffektivitet är ett minne blott efter derbyt.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2011
Christian Johansson och hans NIK ska få målskyttet att lossna.
Christian Johansson och hans NIK ska få målskyttet att lossna.Foto: Labrini Stavrekas

När Nittorp spelade sina tre derbymatcher mot UIF förra säsongen fanns inte Christian "Sågarn" Johansson med på isen. Han hade nämligen lagt skridskorna på hyllan. Men saknaden efter hockeyn och kompisarna i laget blev för stor. Och i år har 27-åringen gjort comeback. Han gör därmed sin tionde säsong i A-laget.

– Det är skitskoj att vara tillbaka igen. Man är som barn på nytt. Men det är klart att det var lite tufft i början när jag var tillbaka igen. Då kände jag att "nu vill jag sluta". Men efter en månad var man inne i det.

Annons

Starten med NIK kunde emellertid ha varit bättre. En enda vinst på fem matcher, 169 skott som resulterat i elva mål. Ineffektiviteten har med andra ord varit stor.

– Alldeles för dåligt! Klart att man mår dåligt över starten. Just nu är det tungt och det sätter sig i huvudet. Det gäller bara att fortsätta jobba och hoppas att det lossnar fort som tusan.

Christian säger att han skulle ha varit orolig om laget inte skapat några chanser under matcherna, vilket de har gjort. Och han tror att pucken snart studsar NIK:s väg.

– Det gäller att se det positivt. Kanske är det bra att vi får kämpa oss in i serien. Vi har alltid startat säsongerna riktigt bra men sedan har vi varit sämre efter jul när vi egentligen ska vara som bäst. Nu kanske det blir tvärtom.

Imorgon jagar Christian och hans NIK säsongens andra vinst. Kanske kommer första fullträffen från "Sågarns" sida då. Hittills har han noterats för två assist.

– Spelet är jag nöjd med men jag har missat en hel del frilägen. Det måste bli mål från mig. Förhoppningsvis lossnar det mot UIF.

Derbyrutin finns det gott om hos nummer 92 i NIK. Och han har bra koll på motståndet.

– De har gått som tåget. UIF har bra spelare och är ett jämnt lag. Det blir tufft att slå dom för de är svåra att möta. Patrik Andersson är alltid bra i derbyn och Linus Drott är väldigt vass.

Christian ser matchbilden framför sig. Han tror att UIF kommer ta tag i taktpinnen i början.

– Vi kommer nog köra mer på kontringar och låta dem köra av sig lite i första.

Annons

Ditt tips?

– 4-2 till oss.

Vem blir matchvinnare?

– Dennis Johansson med ett backskott från blå!

Hur ser du på derbyt?

– Det handlar om mycket prestige och ett derby är alltid något extra. Mycket folk finns på läktaren. Det är högljutt och fredagskväll. För oss är det alltid viktigt att vinna men nu är det extra viktigt eftersom vi verkligen behöver en seger.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons