Annons
Nyheter

Sabina hoppas på flyt

En klar - tre kvar. Sabina Wetterlund har börjat resan mot sin klassiker.
Nyheter • Publicerad 9 juli 2011
? Det är coolare att genomföra Vansbrosimningen utan att ha tränat, säger Sabina.Foto: Leif Fjellström

I morgon så är det dags för Vansbrosimningen – det som många ser som det svåraste hindret på vägen mot att genomföra En svensk klassiker.

– Inga problem. Efter Vätternrundan så kan resten bara vara nedförsbacke, säger Sabina.

Annons

Cyklingen var alltså tuff?

– Egentligen inte. Det blåste ordentligt när vi startade och motvinden gjorde att jag tyckte att vi nästan stod still. Men efter Jönköping så blev det lättare.

Vad var problemet?

– Att det blev så långtråkigt. Det var inga problem konditionsmässigt eller att kroppen tog stryk utan helt enkelt att det var tråkigt att bara trampa på i 13 timmar. Vi åt och drack när vi skulle och visst kändes det lite i benen när vi klev av cyklarna vid våra pauser, men så fort vi började trampa igen så var det helt ok. De sista tre milen var dryga, det måste jag medge, men det var aldrig någon fara för att vi inte skulle genomföra loppet.

Men efteråt måste det väl ha kännts i kroppen?

– Nej. Det stramade lite i låren när jag gick i trappor men ingen träningsvärk eller liknande.

Det låter som om det var en ganska enkel uppgift?

– Ja, faktiskt. Jag och Therese sa direkt efter loppet att vi kör nästa år igen.

Alltså inte nervös inför simningen?

– Inte alls. Det kan inte vara någon match att simma i en dryg timme jämfört med 13 timmar på en cykel.

Annons

Är det simträningen som ligger bakom ditt självförtroende?

– Det kan det inte vara eftersom jag inte tränat någon simning.

?

– Jag har inte simmat på 15 år. Hatar simning och tycker det är tråkigt. Visst blir det lite simmande när man badar men inte någon längre sträcka. Däremot så har jag fått lite tips och råd av en kompis som är involverad i simning. Skulle tränat efter Vätternrundan men då blev jag sjuk och fick hålla mig stilla i två veckor. Jag har inte varit sjuk på ett och ett halvt år så det var väl min tur nu, antar jag.

Vet du vad duger dig in på?

– Det är 3000 meter, vattentemperaturen drygt 18°C när jag kollade senast och att det blir kallt att simma så långt. Jag kommer inte att använda ullfett eller liknande utan det blir en våtdräkt, badmössa och glasögon för min del. Men jag är faktiskt inte orolig eller nervös utan ser detta som något som bara skall genomföras. Även om jag inte tränat simning så har jag ju kondition och styrka från min vanliga träning. Det är lugnt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons