Annons
Nyheter

Ruminas från Limmared till UIFK

Zydrunas Ruminas blir ersättaren för Mattias Lindgren och som skall göra målen för UIFK.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2010
Zydrunas Ruminas har alltid haft bra koll på bollen och kommer förhoppningsvis fortsätta med detta i UIFK.
Zydrunas Ruminas har alltid haft bra koll på bollen och kommer förhoppningsvis fortsätta med detta i UIFK.Foto: Arkiv/Leif Fjellström

Ulricehamns IFK har fått klart med anfallaren Zydrunas Ruminas från Limmared. Den 26-årige Zydrunas försökte spela sig till ett kontrakt med Norrby men när det sprack så blev det alltså UIFK som ny klubbadress.

– Jag hade flera klubbar att välja mellan men när det inte blev Norrby så var UIFK det bästa alternativet, säger Zydrunas.

Annons

– Ett bra lag med många duktiga spelare och som är det högst placerade i bygden. Det avgjorde eftersom jag vill bo kvar i Limmared där jag jobbar.

Zydrunas Ruminas spelade med Limmared förra säsongen och det var även i den klubben han inledde sin fotbollskarriär i Sverige sommaren 2004. Ett sommarjobb med granplantering ledde till spel i LIF och jobb på hyttan.

Efter två hela säsonger i Limmared så blev det Grimsås i trean under två år innan det var dags för Limmared igen. En del skadeproblem bidrog till beslutet att återvända till LIF. Men nu är deyt återigen dags för division III och då med UIFK.

– Jag tycker att jag har några år kvar att satsa på fotbollen och vill se hur högt jag kan nå. Förra säsongen var jag helt frisk efter att ha haft problem med ljumskar och en axel under Grimsåstiden.

Förra säsongen blev det 19 mål i fyran - 24 totalt med träningsmatcherna – och det är alltså en målskytt som UIFK nu knutit till sig.

– Jag kommer att träna hårt och göra mitt bästa men det är tränaren som avgör vilken roll jag får i laget.

Magnus Gabrielsson är den som jobbat för att få Zydrunas namnteckning på ett kontrakt och är förstås nöjd med sitt nyförvärv.

– Jag tror att han blir en alldeles utmärkt ersättare för Mattias Lindgren. Vi står inte eller faller med en spelare men jag måste erkänna att det kändes lite oroligt innan vi fick kunde lösa det här.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons