Annons
Nyheter

Röpke är Gällstad trogen

fotboll Peter Röpke har vuxit som tränare. Erbjudanden från andra lag har inte saknats.
– Det skulle fått vara flera divisioner högre för att jag skulle ha lämnat Gällstad, säger Röpke själv.
Nyheter • Publicerad 12 april 2010
Peter Röpke smider planer tillsammans med Ove Axengren.
Peter Röpke smider planer tillsammans med Ove Axengren.Foto: 

Det är inte bara spelarna som trivs i Gällstads FK. Tränaren Peter Röpke blir kvar vid sin post, trots anbud från lag högre upp i seriesystemet.

– De erbjudanden jag fått skulle inte givit mig något mer än det jag har här. Gällstad är en väldigt bra klubb att jobba i, säger Röpke.

Annons

UIFK var en förening som visade intresse under hösten.

– Hade det handlat om ett lag flera steg över division fyra hade jag givetvis funderat, men inte som läget var nu, säger Röpke.

Gällstadtränaren känner att det börjar närma sig och han ser fram mot en ny säsong. Föreningens ambition är att ta sig upp till division tre. Peter Röpke ser möjligheter.

– Truppen är bredare än någonsin och träningen i vinter har varit riktigt bra. Eric Axengren är uppflyttad till A-truppen och vi har fått Markus Lindahl från Högvad, Mikael Salén från Timmele och Tobias Gustafsson från Hössna. Dessutom gör Daniel Gustafsson och Stefan Claesson comeback i klubben, säger Röpke.

Många tränare i fyran använder en bred trupp för att kunna byta ofta. Peter Röpke är inte alls förtjust i fria byten.

– Allvarligt talat känns det lite oseriöst. Med tre byten blir det mer taktik och en del av fotbollen är faktiskt att orka en hel match. Men nu är det som det är och så gäller det även för oss att utnyttja det i den mån vi kan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons