Rohdén spelade trots skada

För en vecka sedan bars han ut på bår och matchen mot Celtic var i fara. När Champions League-kvalet väl spelades var Marcus Rohdén med hela matchen.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2013
Marcus Rohdén spelade hela kvalmatchen mot Celtic trots förra helgens skada. Här i kamp mot landslagsbacken Mikael Lustig.FOTO: Danny Lawson/SCANPIXFoto:

Det var mot Åtvidaberg förra helgen som Marcus Rohdén trampade snett när han skulle undvika en Åtvidabergspelare.

Det var få som trodde att han skulle kunna spela Champions League–kvalet mot Celtic FC på onsdagen, men när startelvan presenterades fanns Rohdén med i truppen.

– Vi har krigat riktigt hårt för att få mig frisk, säger han. Jag har varit nere på arenan många timmar och kört mycket rehab–övningar och kall– och varmbad.

Rehab–träningen visade sig ge bra effekt för på tisdagens träning på Celtic park kunde Marcus Rohdén delta i de flesta övningarna. Och när det väl var match fanns ingen tanke på att bli utbytt.

– När man väl spelar så tänker man inte på foten eller så, säger han. Jag kände verkligen att jag var med på banan igen.

Matchen spelades i Glasgow och slutade 1–0 till hemmalaget. Trots den knappa förlusten var Marcus Rohdén nöjd med lagets insats.

– Jag tycker att vi spelade bra, speciellt i första halvlek. Bangura var bra på topp och vi försvarade oss bra. Sen blev vi lite baktunga i andra halvlek och de lyckas göra mål.

Hur tänker du inför returen?

– Matchen lever ju fortfarande. Spelar vi bra kan vi lyckas slå dem hemma, absolut.