Annons
Nyheter
Marcus Rohdéns fotbollskarriär fortsätter spikrakt uppåt. Nästa år är han en pusselbit i Elfsborgs allsvenska lag.
Nyheter • Publicerad 5 december 2011
Marcus Rohdén på språng - mot Allsvenskan.
Marcus Rohdén på språng - mot Allsvenskan.Foto: Labrini Stavrekas

Marcus Rohdén lämnade Hössna för ungdomsspel i Elfsborg 2006. Nu, fem år senare, tar han sitt största kliv i fotbollskarriären i och med ett tvåårskontrakt i klubbens A-trupp.

– Det känns riktigt roligt och ett bevis på att jag utvecklats i rätt riktning, säger Marcus själv när han presenteras på Elfsborgs hemsida.

Annons

Det är en riktigt bra säsong i Elfsborgs U 21-lag, inte minst en målrik sådan, som gjort att Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren på allvar börjat tro på Rohdéns framtid.

– Marcus har gjort det proffsigt på alla plan och har många fina insatser. Som spelare är han relativt allround. Han är kraftfull och fartfylld, har en god funktionell teknik och är målfarlig. Vi ser honom som en renodlad mittfältare, inner eller ytter spelar ingen roll, säger Wettergren till Elfsborgs hemsida.

Marcus Rohdén ansluter till truppen då julledigheten är över, den 9 januari. Det är då nye tränare Jörgen Lennartsson ska sätta sin prägel på laget.

– Det ska bli intressant med Lennartsson, speciellt för oss unga spelare. Han har ju meriter bakom sig att kunna utveckla unga spelare så jag tror mycket på hans kunnande, säger Marcus Rohdén.

Samtidigt som Marcus Rohdén får A-kontrakt väljer klubben att avbryta samarbetet med Elmin Kurbegovic och Daniel Nordmark.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons