Annons
Nyheter

Robert Pehrson på landslagsläger

KFUM-fostrade handbollsspelaren Robert Pehrson är nu på läger med U-landslaget. Efter tre läger tas en slutgiltig landslagstrupp ut.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2010
Robert Pehrson.
Robert Pehrson.Foto: Carina Carlzon

För drygt två veckor sedan fick Robert Pehrson det positiva beskedet att han tagits ut till landslagsläger för spelare födda 1990 och -91.

– När jag var nere i Ystad med RIK kom Jan Karlsson fram och sa att jag var uttagen, säger Robert Pehrson.

Annons

Jan "Proppen" Karlsson är förbundskapten för ungdomslandslaget sedan i höstas.

Från början var Robert reserv men sjukdom hos en uttagen spelare gjorde att den före detta KFUM-liraren fick en plats i truppen.

Lägret arrangeras i Skene och i dag är sista dagen av totalt fyra dagar.

– Det har varit bra träning, den stora skillnaden mot RIK-träningarna är att vi ligger högre med försvaret i blågult. Internationellt är skyttarna bättre så det gäller att gå ut mot dem, säger Robert.

Träningstruppen har bestått av 26 spelare, ett antal som ska bantas till 16 spelare då den slutgiltiga U-landslagstruppen tas ut. Robert är född 1991 och endast tre spelare till på lägret har det födelseåret, majoriteten är födda ett år tidigare.

Nästa landslagsläger arrangeras i april och förutom vad spelarna har presterat i Skene kommer förbundskaptenen att titta på bedrifterna i klubblaget när han tar ut truppen.

Det är ett framgångsrikt blågult lag som Pehrson ska försöka slå sig in i. De två senaste åren har killarna, då som juniorlandslaget, tagit brons i JEM och JVM.

Närmsta utmaningen för ungdomslandslaget är att kvala in till U20-EM i Slovakien i augusti i år och U21-VM i Grekland 2011.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons