Remstam i ambulans

Nittorp föll på straffar mot serieledande Varberg. Men matchen avgjordes när Mattias Remstam fick lämna isen i mittenperioden.
– Det grämer mig att Varberg fick utdelning på sitt fula spel, säger tränaren Anders Karlsson.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2012

Det blev en minst sagt dramatisk tillställning när Nittorp tog emot serieledande Varberg. Matchen gick till förlängning och sedan också straffar, där gästerna kunde avgöra i den fjärde straffrundan.

Men det var fem minuter in i andra perioden som matchen förmodligen avgjordes. För då blev Mattias Remstam påkörd av en Varbergsspelare och blev liggande på isen i flera minuter. Riktigt vad som hände var oklart men enligt vissa uppgifter så var det själva fallet som gjorde att Mattias skadade sig. Han var i alla fall helt oförberedd på attacken som skedde vid egna målet när Nittorp var på väg fram och domaren Per Fredriksson, Skövde, eller någon av hans linjemän hade såklart inte någon uppmärksamhet åt det hållet utan samtliga tittade på pucken.

Vilka skador som Mattias Remstam ådrog sig är det ingen som kan uttala sig i nuläget men de bedömdes i alla fall så pass allvarliga att han fick åka ambulans till SÄS.

Matchen då? Jo, första perioden var en helt lysande tillställning där Nittorp hade mycket puck men Varberg bjöd upp till kamp och visade att man är ett topplag.

I andra så verkade det som att Varberg bestämt sig för att ta bort de tongivande spelarna i Nittorp, för strax efter att Remstam fått lämna isen så blev även Jimmy Lund brutalt pååkt.  Men inte såpass illa åtgången utan att han kunde komma tillbaka i spelet.

Nittorp gick fram till ledning 3–1 men orkade sedan inte stå emot det tunga Varberg utan gästernas kunde kvittera i tredje perioden.

De första tre straffomgångarna räddades eller gick i järnvirket innan Varberg satte den fjärde och därmed avgjorde.

– Vi har inte förlorat över tre perioder på länge nu och det märks att vi har lyft oss ordentligt. Det rä mot sådant här motstånd vi skall mäta oss i kvalet och därför känns det bra att vi nog var det bättre laget i dag. Synd bara att det skall avgöras av en sådan domare som vi hade i dag, säger tränaren Anders Karlsson.