Annons
Nyheter

Rapp redo för Jönköping

Förra sommaren bytte Max Rapp klubb från Ulricehamns IF till HV71 och har pendlat till Jönköping sedan dess. Nu är förberedelserna i full gång och den 1 augusti flyttar ytterforwarden till Jönköping för att satsa fullt ut på ishockeyn.
Nyheter • Publicerad 25 juli 2013
(tilläggsbild)
(tilläggsbild)Foto: Max Sommerstein
Göra mål är något Max Rapp vill bli bättre på. Vad passar då bättre än en hemmasnickrad övningsstation i trädgården i Ulricehamn? Tyvärr följer den inte med till Jönköping.
Göra mål är något Max Rapp vill bli bättre på. Vad passar då bättre än en hemmasnickrad övningsstation i trädgården i Ulricehamn? Tyvärr följer den inte med till Jönköping.Foto: Max Sommerstein

Sanda Hockeygymnasium i Husqvarna reserverar 12 platser årligen för HV71:s juniårer och i år var det som vanligt stor konkurrens. I U16-truppen var det cirka 30 spelare som alla ville åt studieplatserna och därmed var det också många som blev besvikna. Det är framförallt det sportsliga som avgör vilka som blir antagna, vilket på så sätt blir ett gott betyg på att man har skött sig på isen. Det slutgiltiga antagningsbeskedet fick Max Rapp för ett par veckor sedan.

– Det känns jättekul och inspirerande, säger han. Det känns som att det kommer att bli ett bra år.

Annons

Förra sommaren bytte Max Rapp klubb från UIF hockey till HV71. Det senaste året har han tränat och spelat med HV71 U16. Totalt har det blivit 36 matcher med klubben i olika sammanhang, samt 13 mål och 5 assist. Eftersom han har fortsatt att bo hemma i Ulricehamn har det blivit många resor fram och tillbaka till Jönköping.

– Resorna har varit det allra jobbigaste. Jag har åkt fram och tillbaka varje dag, oftast med buss, så man får ju väldigt lite tid över.

Max stod på isen redan som fyraåring men ända fram till för ett år sedan var ishockey inte den enda sporten. Han ägnade sig både åt fotboll och längdskidåkning länge och till slut fanns inte tid för alla aktiviteter. Men beslutet att satsa på ishockeyn var inte svårt.

– Det var roligare och jag kände att det gick bra.

Träningen inför höstsäsongen är redan igång. Under sommaren har laget haft tre veckors uppehåll men började med fysträning förra veckan. På måndag står laget på is igen för första gången och den 8 augusti spelas första träningsmatchen. Kommande säsong går Max Rapp upp i HV71 J18 istället för U16 och det kommer att märkas, inte bara fysiskt.

– Konkurrensen ökar en hel del. Nu måste man verkligen visa sig om man vill ha speltid. Den som lägger mest tid på hockeyn är den som går längst.

Att gå långt och kunna leva på hockeyn är en ambition för Max Rapp och målet är att till slut kunna ta en plats i A-laget. Vägen dit har redan börjat och fortsätter alltså i höst.

På Sandagymnasiet kommer Max Rapp att studera den samhällsvetenskapliga utbildningen som var hans förstahandsval. Kvällarna och helgerna kommer han att delta i HV71:s juniorverksamhet på elitnivå. Eftersom att Max Rapp är van vid sena kvällar i och med pendlingen det senaste året menar han att det ändå kommer att frigöra mycket tid.

En annan skillnad i höst blir just flytten till Jönköping. Den 1 augusti går lasset till den nyrenoverade 3:an på Österängen i Jönköping, som Max Rapp ska dela med en lagkamrat.

– Det blir en omställning. Nu måste jag klara mig själv, tvätta och laga mat. Allt kommer inte att magiskt flyga in i kylskåpet eller tvättmaskinen.

Annons

Kan du laga mat?

– Så där. Men jag får väl köpa en kokbok.

Ålder: 16

Bor i: Ulricehamn fram till 1 augusti, då han flyttar till Jönköping

Spelar i: HV71 J18

Gör helst utanför isen: Tar det lugnt, träffar kompisar och spelar tv-spel

Största styrka: Kämparglöd och vilja

Vill bli bättre på: Göra mer mål

Barndomsidol: Peter Forsberg, straffen -94 ger mig fortfarande rysningar

Nuvarande idol: Ingen speciell, Alexandr Ovetjkin är grym

Gör jag om tio år: Vill ju så klart leva på hockeyn, men vad som helst kan ju hända. Om jag får drömma är det väl NHL, men inget speciellt lag.

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons