Annons
Nyheter

Räkningen för Lassalyckan stiger

Det behövs två och en halv miljon kronor mer än vad som ursprungligen är budgeterat för att färdigställa nya idrottsplatsen Lassalyckan. Inom en månad tar politikerna ställning till ansökan från projektgruppen.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2011

En slutansökan för projekt Lassalyckan har landat på kommunens ekonomichefs bord, Olof Olsson. I ansökan berättar Håkan Jacobsson, utvecklingschef på Ulricehamns kommun, hur kostnaderna ökat med sju miljoner kronor från de ursprungliga 105 miljoner till 112 miljoner.

Det som gjort att kostnaderna stigit är bland annat att konstsnöanläggningen blev dyrare än beräknat, även kostnaden för fjärrvärme blev högre än beräknat och en flytt av D-fotbollsplanen bidrog också till att budgeten övertrasserades.

Annons

– Jag vill påpeka att det här är en ny beräkning av kostnaderna. Sluträkningen för projektet får vi först när bygget är genomfört, säger ekonomichefen Olof Olsson.

En stor del av de ökade kostnaderna täcks av budgetposten för oförutsedda utgifter, 4,5 miljoner kronor, som finns. För att den summan ska få användas krävs ett beslut av kommunstyrelsen.

– Vad vi ser i vår ekonomiska uppföljning är att vi tyvärr behöver använda hela det budgeterade anslaget för oförutsedda kostnader men utöver dessa, visar vår prognos att ytterligare en miljon behövs. Den exakta siffran känner vi inte innan projektet avslutats, säger Håkan Jacobsson.

Dessutom vill projektgruppen ha 1,5 miljoner till oförutsedda kostnader vid bygget av ny ishall.

Politikerna ska nu ta ställning till om det ska tillföras mer pengar till projekt Lassalyckan eller om det går att spara in på något för att på så sätt minska utgifterna.

I summan 112 miljoner kronor, ingår endast kommunens kostnader i projektet. Med ersättningen från Vägverket för Vistavallen på 17 miljoner är den totala kostnaden för Lassalyckan 129 miljoner kronor.

Konstsnöanläggningen: 700 000

Flytt av D-fotbollsplan: 800 000

Fjärrvärme: 1 000 000

Förlängd byggtid på grund av lång vinter: 1 000 000

Projektförändringar, räknat på fler utredningsalternativ 1 500 000

Uteblivit bidrag från Svenska fotbollförbundet 500 000

Oförutsedda kostnader vid bygget av ny ishall: 1 500 000

Summa:7 000 000

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons