Annons
Nyheter

Ragnewall höll nollan mot Hanhals

Tre mål inom loppet av fyra minuter i andra perioden bäddade för NIK-seger borta mot Hanhals. Efter 4-0-vinsten klättrar laget till en tredjeplats och går till juluppehållet obesegrat i sju raka matcher.
Nyheter • Publicerad 15 december 2011

Två poäng skiljde mellan Hanhals och Nittorp innan lagen skulle göra upp om tre viktiga pinnar.

– Ja, detta var en viktig match, en sexpoängsmatch. Vi ville gå förbi dem i tabellen, säger tränaren Anders Karlsson.

Annons

Enligt Karlsson gjorde hans spelare en riktigt bra match. I de två första perioderna lirade Nittorp disciplinerat. Spelarna hjälpte varandra över hela planen, spelade enkelt och visade prov på stort tålamod.

– Tempot var riktigt högt. Lite nord-sydhockey men det kändes ändå som att vi hade bra kontroll hela tiden. Vi visste att de skulle spela hårt men vi stod upp bra på linjen och gjorde vårt jobb, säger Karlsson.

Segern grundlades i andra perioden där Nittorp fick lite islossning. 1-0-ledningen från första ronden drygades ut tre gånger om. Och det inom loppet av fyra minuter.

– Målen ramlade in. Kristian Luukkonens mål var taget ur skolboken, riktigt snyggt. Han kom fri i slottet och satte pucken i krysset.

Bakåt höll målvakten Wictor Ragnewall tätt. Hanhals lyckades inte överlista honom. NIK höll nollan för andra gången i serien, tog sin sjunde raka seger och ligger nu på en tredjeplats.

– Vi är obesegrade i december och det är inte många lag som är det. Men vi är ödmjuka. De förlusterna vi har haft har varit otroligt lärorika.

Joakim Persson

Wictor Ragnewall

Jonas Gustavsson

UT-delade av Anders Karlsson

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons