Annons
Nyheter

Premiären avklarad för Chargers

Minst fyra skador och förlust med 0-56 dämpade inte humöret hos spelarna i Ulricehamn Chargers. Den första seriematchen i klubbens historia var nämligen avklarad.
– Nu längtar man bara till nästa match, säger spelaren Fredrik Jungnelius.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2010
Tuffa tag när Ulricehamn Chargers gästade Marvels i Göteborg.
Tuffa tag när Ulricehamn Chargers gästade Marvels i Göteborg.Foto: Labrini Stavrekas

Ett år, så länge har spelarna i det amerikanska fotbollslaget Ulricehamn Chargers väntat på sin första seriematch. Nu var tiden kommen. Strax innan klockan elva på lördagsförmiddagen rullade bussen mot destination Backaplan i Hisingsbacka. Där skulle laget möta Göteborg Marvels i seriepremiären av division 1 västra.

- Det var säkert sex år sedan jag senast stod på planen och det tog sin tid innan man fick i sig något att äta på bussen, säger spelaren Johan Johansson.

Annons

Att det var lite spänt och nervöst var inte så konstigt. Endast åtta av de 24 spelarna hade nämligen stått på en amerikansk fotbollsplan tidigare. Kanske blev det lite nervösa när man fick reda på att planen var dubbelbokad vilket innebar att matchstarten blev uppskjuten några minuter. Enligt laget var det inget som störde uppladdningen. Istället hittade man en gräsplätt där man kunde värma upp. Där körde man övningar och de olika lagdelarna, defensiven, anfallet och special teams, snackade ihop sig. Ju närmre matchstarten kom desto mer adrenalin pumpade. Ryggdunkar, klappar på hjälmen och mycket taktiksnack förekom. Headcochen Kenny Friman gick även runt till var och en av spelarna för att peppa lite extra. Sen var det dags.

- Kom ihåg grabbar att ni var först i klubbens historia. Det spelar egentligen ingen roll vad resultatet blir bara ni har kul ute på planen. Vi kan varken åka ner i seriesystemet eller ta oss uppåt, den här säsongen ska vi ha roligt, var Frimans ord innan matchstart.

Ute på planen smällde det sen rejält. Göteborg Marvels hade inga större problem att ta sig förbi spelarna i Ulricehamn under första halvlek. Vad ställningen var i halvtid hade man inte koll på. Friman sade att det fortfarande inte spelade någon roll. Spelaren Johan Kransvik säger:

- Marvels har spelat flera år tillsammans, det här är första matchen som vårt lag spelar ihop så det är inte så konstigt att det ser ut som det gör. Den här sporten tar en hel livstid att bemästra men jag tycker ändå att det ser bra ut.

Det blev emellertid bättre spel under andra halvlek. Det var nära att laget gjorde poäng när Jesper Fjellström bröt en passning och gav sig ut på en löpfärd. Han kom långt men stoppades en liten bit innan mållinjen. Efter den prestationen som kallas för en interception jublades det rejält i Chargers lag. Leendena var stora efter den spektakulära insatsen. När matchen blåstes av var Fjellströms insats snackisen i laget. Det pratades också mycket om hur roligt de hade haft och hur de såg fram emot nästa kamp. Frågan är hur många spelare som är borta när nästa match spelas i Karlskoga på söndag. Sjukvårdaren Gustav Liberg fick en del att göra under matchen. Daniel Grönbäck blev fingerskadad. Nicklas Hansson fick problem med ett knä, Gustav Lundqvist likaså och Rasmus Malmkvist drog på sig en rejäl stukning av foten. Men fokuset låg fortfarande på att man fixat premiärmatchen ganska bra.

- Lite synd att vi inte kunde göra ett enda poäng men det kommer i nästa match. Jag är glad över att killarna smällde på rejält och vi hade två av våra nyckelspelare borta. Riktigt nöjd är jag, sammanfattar Kenny Friman.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons