Annons
Nyheter

Politikerna oense om nya isytan

En ny isyta behövs och skall också byggas. Men var? Därom träter nu politikerna.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2011

En politisk diskussion har blossat upp beträffande placering av den nya isytan vid Lassalyckans ishall. Sedan tidigare fanns ett inriktningsbeslut om att placera isytan vid gaveln på befintlig ishall, det så kallade norra läget. Men nu har det kommit synpunkter på att en placering vid sidan av gammla ishallen, kallat västra läget, nog vore att föredra.

– Det förs ett antal diskussioner just nu och som handlar om var den nya isytan skall placeras, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin (M).

Annons

Som vanligt, skulle man kunna säga, handlar det om att använda den tillgängliga pengapåsen så att man får mest nytta för pengarna man förbrukar. Det finns 27,5 miljoner i budgeten för isytan och enligt den utredning som gjordes förra våren så är det norra läget att föredra ur ekonomisk synvinkel. En placering som även förordas av personal och tjänstemän, bland annat med tanke på skötsel och drift av en ishall med två isytor. Enligt uppgifter så är det också det alternativet som centern föredrar och som nu orsakar politiska diskussioner.

– Bygger vi efter det norra läget så har vi också stängt av den enda öppna yta som skulle kunna användas för något ändamål vi kanske inte ser i dag. Men det kan vara ett helt annat behov om tio år och då flyttar vi inte en ishall, säger Lars Holmin.

– Därför vill vi inte stressa fram ett beslut utan kunna ta ett bra beslut som vi sedan skall leva med i många år.

Men varför kommer den här diskussionen upp nu? Det togs ju ett inriktningsbeslut förra året.

– Det har varit ett val däremellan och med de nya politiker som vill sätta sig in i ämnet. Just nu finns det många olika åsikter om byggandet av isytan och alla kommer inte från personer som är involverade i bygget eller tidigare visat något intresse för Lassalyckan.

Vad är det som gör att ni ännu inte kan ta ett beslut?

– Eftersom vi alla vill att det skall bli ett bra beslut så måste alla också få tillgång till samma information. Föreningarna som ropat efter den nya isytan har förklarat sig villiga att vänta ett år så det inte stressas fram något ogenomtänkt beslut utan alla vill få en bra lösning.

Om pengarna inte räcker till det västliga läget?

– Jag ser till funktion och inte utseende. Det finns en del att spara in på gestaltningen och behövs en sådan sak som klättervägg? I första hand så är det mer tider för allmänhetens åkning och att de yngre inte skall behöva träna sent på kvällarna som är det viktigaste. Hur ishallen ser ut utvändigt kan inte vara det primära.

När tar ni beslut?

– Inom några veckor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons