Annons
Nyheter

Piraterna roffade åt sig silver

Temat var Pirates of the Caribbean. Resultaten blev ett SM-silver i dubbelbugg för Anna Sellén, Emil Johansson och Sara Holmberg.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2010
SM-silver i dubbelbugg för Anna Sellén, Emil Johansson och Sara Holmberg.
SM-silver i dubbelbugg för Anna Sellén, Emil Johansson och Sara Holmberg.Foto: Läsarbild

Dans-SM i Täby blev en riktig fullträff för Emil Johansson, Anna Sellén och Sara Holmberg. Mycket tack var ett starkt koreograferat finalnummer.

– Vi hade pirattema från början till slut och det kändes verkligen som det gick hem, säger Sara Holmberg.

Annons

I dubbelbugg dansar deltagarna till en standardlåt i kval, kvarts- och semifinal. I finalen, dit sex konstellationer kvalificerar sig, är det varje trio för sig till egen vald musik.

– Då är det riktig show och jättetryck i hallen, säger Sara Holmberg.

Buggietrions dans satt i det närmaste perfekt och Sara Holmberg fick ett bra kvitto direkt då hon kom av dansgolvet.

– Mamma stod där med tårar i ögonen. Då vet man att det gått bra, skrattar Sara.

Även domarna gillade vad de såg. Tre av sju domare hade Buggiedansarna på första plats. Fyra hade dock Kim Malmberg, Alexandra Engdahl och Linda Melin från Hedemora som etta.

– Det var nära men vi grämer oss inte för det. Vårt mål var att ta oss till final och ett silver är vi jättenöjda med. Emil har legat i lumpen och vi har därför bara kunnat träna var fjärde vecka under vintern, säger Sara Holmberg som inte vet något säkert om framtiden för silvertrion.

– Dubbelbugg är ofta ett projekt som pågår ett år i taget. Nu får vi fundera på hur vi vill göra framöver. Inget är bestämt.

I Boogie Woogie fick Buggies båda par Sebastian Sandström/Sofia Andersson och Felix Berghäll/Jonna Berghäll nöja sig med kvartsfinal. Felix Berghäll och Annie Ternander slutade på en 12:e plats i Lindy Hop.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons