Annons
Nyheter

Pettersson tillbaka som förlorare

Mattias Pettersson valde Nittorp framför UIF. Efter fyra poäng i hemmadebuten fick han på söndagskvällen kliva av isen poänglös.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2015

Mattias Pettersson presenterade sig direkt för den nygamla hemmapubliken i Nittorp med ett mål och tre assist i 8–0-segern mot Töreboda i fredags.

Mot UIF gick det tyngre.

Annons

– Vi får för mycket boxplay. När vi väl börjar ta över matchen, får vi nya utvisningar och så får vi börja om på noll, säger Mattias Pettersson.

27-åringen gjorde ett inhopp i UIF-tröjan under hösten och förhoppningen hos de svartgula var att Mattias Pettersson skulle förstärka laget under vårsäsongen.

– Jag har ju ett förflutet i Nittorp. Jag kände att jag hade lite mer hjärta där och det avgjorde. Men det är jävligt goa killar i UIF också. Det är inga hard feelings från min sida och det verkade rätt lugnt med dem också.

I och med förlusten är Nittorp fortsatt indraget i den nedre streckstriden. NIK står på fyra poäng, medan Göteborgs IK efter 8–2-segern mot Töreboda skuggar på tre. Töreboda är jumbo med två pinnar.

I onsdagskvällens omgång ställs NIK mot just Göteborg.

– Vi måste fortsätta gå på mål, som i förra matchen. Då gick vi in och tog returerna och gjorde åtta mål. Det är viktigt att vi släpper den här matchen och hittar tillbaka till vårt spel igen.

– Vi satsar på att i alla fall inte vara bland de två sista. Sen får vi se hur högt det bär, säger Mattias Pettersson.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons