Annons

Peter saknar fart i VM

Bra orientering men ingen fart under skidorna för Peter Arnesson. VM har hittills inte blivit någon fullträff för Hallbyåkaren.
Sport • Publicerad 6 mars 2009

Det blev en sjätteplats för Peter Arnesson när skidorienterings-VM fortsatte med långdistans.

– Egentligen är en sjätteplats på VM ganska bra, men sett till resultaten tidigare under säsongen så hade jag hoppats på en bättre placering, säger Peter Arnesson, som blev bäste svensk på distansen.

Annons

Marginalen fram till segrande ryssen Andrey Lamov blev nästan sex minuter, vilket indikerar att det varit en del missar för Peters del. Men icke.

– Orienteringen gick klockrent och jag skulle inte kunnat göra loppet bättre ur den aspekten. Däremot så fattas det en växel i skidåkningen och det är något som gäller de flesta i den svenska truppen. Men vi vet inte vad det beror på, säger Peter.

Eventuellt att tidsomställningen på åtta timmar har varit svårare än man räknat med.

Tävlingsplatsen Rusutsu ligger inte långt från Sapporo på Hokaido, den nordligaste av Japans stora öar. Det är ordentliga vinterförhållanden på öns sydspets med ett snödjup på nästan tre meter.

– Man kan åka skidor överallt så orienteringen är nästan som på barmark, säger Peter.

– Det är lite konstiga snöförhållanden här, ganska varmt mitt på dagen och sedan blir det kallt med lite snöfall på natten. Nästan att åka som på skare trots snödjupet.

VM fortsätter med medeldistans i dag och stafett på söndag.

– Förhoppningsvis så lossnar det nu när jag fått långdistansen i kroppen.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons