Annons
Nyheter

Peter Arnesson tog EM-guld i sprint

Via en fenomenal avslutning av EM-sprinten körde Peter Arnesson i går hem sitt andra individuella mästerskapsguld.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2011
Guld- medaljör
Guld- medaljörFoto: 

Peter Arnesson från Älgaryd, UOK-orienterare sommartid och skidorienterare i IF Hallby vintertid, fick till ett tekniskt närmast perfekt lopp i Lillehammer under fredagen. Några svåra sträckor på slutet av banan avgjorde sprinttävlingen vid EM i skidorientering..

– Jag var nästan ensam om att köra långt runt på ett större skatespår på två sträckor och det verkar som att jag tjänat 10-15 sekunder på det, säger Arnesson.

Annons

19 sekunder hade Peter tillgodo på tvåan Staffan Tunis från Finland. Trean Olli-Markus Taivainen var ytterligare sex sekunder sen.

– Det var mitt femte EM-guld i karriären och det andra individuella, säger Arnesson som just hämtat sig efter vinterns första sjukvecka som kom inför EM.

Medeldistans och stafett återstår av mästerskapet. De tävlingarna avgörs lördag och söndag. I mars väntar sedan VM på hemmaplan. Ett individuellt VM-guld saknas i Arnessons prisskåp.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons