Annons
Nyheter

Patrik kan förstärka UIF

För ett år sedan lämnade Patrik Andersson UIF för rivalen Nittorp. Nu gläntar poänggöraren på Ulricehamnsdörren.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2013
Patrik Andersson.Foto: 

– Rent logistiskt skulle det vara mer fördelaktigt med spel i UIF, säger Patrik.

Patrik jobbar i Borås, bor i Ulricehamn och pendling till träning och match i Nittorp skulle inte fungera under en hel säsong.

Annons

Därför har Andersson bestämt sig för att säga tack och hej då till Nittorp efter ett år i klubben och division ett, trots att det återstår ett år på kontraktet.

Däremot tror inte 29-åringen att det är farväl till hockeyn för hans del.

Moderklubben Ulricehamns IF, där Patrik påbörjade sin karriär för 20 år sedan och var främste poänggörare i A-laget under säsongen 2011/12, är förstås ett hett alternativ när det gäller ny klubbadress.

– Det är ingen hemlighet att vi är intresserade av Patrik. Han skulle tillföra mycket i laget och vi vet vad han kan, säger Emanuel Ragnar i UIF:s sportgrupp.

Enligt båda parter har de inte kommit längre i sina diskussioner än att de pratat med varandra.

Men från UIF:s sportgrupp är det tydligt att de gärna skulle se den forne poängkungen i UIF-tröjan när serien drar igång till hösten.

Från Nittorps sida har Patrik fått höra av sportchefen Christer Svensson att klubben inte hindrar någon kontrakterad spelare som vill byta klubb till ett lag som spelar i annan serie än division 1F som är Nittorp spelar i.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons