Annons
Nyheter

Patrik Andersson tillbaka i UIF

Ulricehamns IF hockey startade isträningen i måndags och presenterade samtidigt sin senaste värvning, klubb–ikonen Patrik Andersson.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2013
Foto: Max Sommerstein

När UIF bjöd in till säsongens första isträning kunde man presentera en trupp som börjar falla på plats. Den senaste veckan har fyra nya spelare presenterats och laget har nu 3 målvakter, 8 backar och 14 forwards klara. Den senaste, forwarden Patrik Andersson, har skrivit på kontrakt för ett år och har varit med och tränat med UIF de senaste veckorna.

– Det känns skönt, säger han. Jag känner ju många sen innan och alla verkar glada att ha mig här.

Annons

Patrik Andersson behöver ingen närmare introducering för Ulricehamnarna, då han har gjort flest poäng, mål och matcher i klubbens historia. Den senaste säsongen har han dock varit i Nittorps IK och spelat, men återvänder nu till sin moderklubb, UIF.

– Det var egentligen inte mycket till val, säger han. Jag har precis börjat jobba i Borås och kände att det blir för mycket resande med avståndet till Nittorp. Jag hade gärna fortsatt ett år till annars.

Patrik hoppas kunna bidra med sin snabbhet och även göra en hel del mål. 29–åringen blir en av de äldsta i truppen och sportgruppens Emanuel Ragnar säger att är en bra kille som många kan se upp till.

– Det är ju en spetsvärvning från vår sida, det är inget att snacka om, säger Emanuel Ragnar. Han är målmedveten och snabb. När han får fart under skridskorna och viker in mot mål är det ingen som kan stoppa hon.

Utöver Patrik Andersson presenterades även förlängningar med Kristoffer Sigurd, Rickard Thorstensson och Robin Thorstensson.

År i UIF: 2001–2012, 2013-

Senaste säsongen(11/12): 29 matcher, 23 mål, 36 poäng

Matcher, totalt: 190, klubbrekord

Assist, totalt: 90

Mål, totalt: 131, klubbrekord

Poäng, totalt: 221, klubbrekord

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons