Pantern avgjorde tidigt i Nittorp

Panterns anfallsspel var fullständigt kartlagt. Men det hjälpte inte när matchen sedan spelades.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2013
Nittorp blev bortspelade igen. Den här gången mot Pantern.
Nittorp blev bortspelade igen. Den här gången mot Pantern.Foto: Leif Fjellström

Med siffror och statistik så går det i princip att bevisa det mesta och därför skall man nog vara lite försiktig med att dra några slutsatser när man tittar på just de här sakerna. Men det är ändå en besvärlig och obehaglig sanning att Nittorp inte har vunnit någon seriematch hemma i ishallen den här säsongen. Faktiskt så är det snäppet värre ändå – det har inte blivit en enda poäng ens, på sju försök.

Onsdagskvällens drabbning mot skånska Pantern blev aldrig riktigt av – därtill var gästerna alldeles för oblyga och ofina. Så i stället för en spännande och oviss kamp så försvann nerven i matchen mycket tidigt, eftersom hemmalaget gjorde en av sitt absolut sämsta matchinledningar någonsin. 0–1 efter tre minuter hade utan större problem kunnat växa till 0–5 under den första halvan av inledningsperioden. Nu stannade det vid 0–3 inför första pausen.

Nittorp skapade under de första 20 minuterna inte ett anfall värt namnet och hade inte pucken under kontroll i anfallszon så länge att man kunde få iväg tre pass i följd. Två(!) skott på mål noterades i protokollet och då skall man veta att ett av dessa var en icingpuck som gick på mål. Enda ordentliga skottet mot mål kom efter 19.42!

– Det är signifikativt för den här säsongen att vi gör riktigt bra insatser i några matcher för att sedan falla tillbaka i nästa, säger tränaren Mats Claesson.

– Vi visste precis hur Pantern vill komma i sina anfall och jag visade detta på genomgången inför matchen. Ändå så är det precis så som man i princip avgör matchen.

Inför mellanperioden plockade man om i femmorna och spelade sedan med helt nya formationer. Något som också visade sig på isen, eftersom det blev helt andra takter från hemmalagets sida och på de tre första bytena vaskade man fram ett par bra lägen. Men som vanligt den här säsongen så kunde man inte fullfölja helt ut utan motståndarna kunde utnyttja två numerära överlägen och gå fram till 0–5 innan sista perioden.

Där hemmalaget tog över och fick också till en reducering genom Otto Larsson men mer än så blev det aldrig.

– Jag trodde vi skulle ha en möjlighet att rubba Pantern, som jag för övrigt tycker är ett betydligt bättre lag än vad tabellplaceringen visar. Inte minst med tanke på att man kommer hit efter 28 mil i buss och borde vara lite sega. Men jag får nog ta på mig en del av vår sega start eftersom vi körde ett ganska hårt träningspass i måndags och sett i backspegeln så kunde vi nog skippat det, säger Mats Claesson.

– Men det såg i alla fall bra ut under uppvärmningen och när vi kör med fyra kedjor så blir det inte några täta byten och då borde killarna kunnat stått upp bättre.

Noteras bör också att Nittorp drog på sig nio utvisningar medan gästerna endast hade ett besök i det båset. En statistik som kanske inte helt visade vem som svarade för alla ojustheter på isen.

Nittorp – Pantern 1–5 (0–3, 0–2, 1–0)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0–1 (3.08) John Dahlgren (Fredrik Hetta, Oliver Widding–Persson), 0–2 (14.00) Daniel Andersson (Johan Molldén, Viktor Sundström), 0–3 (15.40) Daniel Andersson (Oliver Widding–Persson) pp1.

Utvisningar: NIK 4x2, IKP –.

Skott: 2–15.

ANDRA PERIODEN

Mål: 0–4 (10.51) Kim Johansson (Emil Turesson) pp1, 0–5 (13.06) Axel Dahlgren (Daniel Andersson, John Dahlgren) pp1.

Utvisningar: NIK 2x2, IKP –.

Skott: 9–12.