Annons
Nyheter

Onsdag - då förlorar KFUM

KFUM:s damer har haft svårt att tagga till på onsdagar. Trots bättring blev det i går förlust i Skövde. Hemmalaget vann med 24-22.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2010

Sena onsdagsmatcher borta har inte varit KFUM-damernas melodi. Trötta och omotiverade tjejer vinner sällan segrar.

– De som kommer direkt från jobb och skola och får en lång resa i benen blir lätt lite sega men nu var det mycket bättre. Det här var vår bästa onsdagsmatch den här säsongen, säger tränaren Lena Matthijs.

Annons

Första halvleken var jämn. Lagen följdes åt målmässigt och Skövde kunde gå till pausvila med ledning 10-8.

– I andra halvlek fungerar sedan försvarsarbetet riktigt bra. Vi leder med 18-16 med tio minuter kvar, säger Matthijs.

Då vaknar hemmalaget igen.

– De spelar upp sig och samtidigt får vi inte in bollarna. Deras målvakt var bra men våra avslut var lite för svaga. Skövde kommer ifatt och glider ifrån de sista två minuterna.

Tilda Matthijs blev KFUM:s bästa målskytt för kvällen. Nio tjejer fick plats i KFUM:s målprotokoll.

– Det är positivt. Vi har flera som kan kliva fram och sätta bollen. Inte bara de som i vanliga fall är mest skjutglada, säger Lena Matthijs.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.