Annons
Nyheter

Olle vill slå sig fram

Utvald att träna med eliten. Nu hoppas Olle att han också blir utvald att börja på badmintongymnasium.
Nyheter • Publicerad 22 december 2010
Olle Ingemarsson.
Olle Ingemarsson.Foto: Labrini Stavrekas

Det är inte alla som får chansen att träna med världstoppen inom sin idrott. Men Olle Ingemarsson, från Ulricehamn och BMK Tellus, fick vara med om just detta i helgen. Dansken Peter Gade är rankad tvåa i världen just nu och tillsammans med tre andra elitspelare så hölll han en träning i Mariestad för speciellt inbjudna spelare. Däribland badmintonlöftet Olle Ingemarsson.

– Man blir ju inte mycket bättre efter en enda träning, men det var roligt och nyttigt att få vara med om det här, säger Olle.

Annons

Martin Borg från Mariestad har spelat tillsammans med Peter Gade nere i Danmark och det var han som fått med sig Peter och Hans-Kristian Vittinghus samt Sverige-ettan Henri Hurskainen till den här badmintongalan.

– Tränarna hade satt samman övningarna och där vi fick träna stationsvis på olika saker, säger Olle.

Vad tog du med hem som nyttigaste övningen?

– Det var inte en övning utan en teknikgrej. För att få kraft i slagen så har jag alltid hållt armbågen lågt och det såg Martin direkt vid träningen. Så nu skall jag försöka ändra på detta men det tar ett tag innan jag tränat bort det. Sedan var ju övningarna lite ovanligare och roligare och det får jag försöka använda här hemma.

Och hemma är förstås Ulricehamn. Fast kanske inte längre än till sommaren. För det är mycket som talar för att Olle Ingemarsson blir en av alla de ulricehamnare som lämnar hemorten för studier på annat håll. I Olles fall så är det Malmö som hägrar.

– Jag har sökt till badmintongymnasiet i Malmö och kommer jag in så blir det nog flytt till Skåne, säger Olle.

Betygsmässigt så är det inga problem och eftersom även provveckan, då Olle fick träna med gymnasiet och visa sina färdigheter, gick bra så är det mycket som talar för att det blir studier i Malmö.

– Vi får se. Det är bara tre killar och tre tjejer som tas in varje år så det är tuff konkurrens, säger Olle.

Det som talar för att Olle blir en av de uttagna är att det gått riktigt bra så här långt i vinter. 15–åringen (16 i januari) spelar i U17 och möter då många spelare som är ett år äldre. Dessutom är Olle nu riksklassad och då är det ännu svårare att gå långt i tävlingarna eftersom endast poolsegrarna går vidare till finalspelen. Men Olle spelar även med seniorerna och har vunnit två tävlingar i B–klassen och räknar med att vara A–klassad till hemmatävlingen Sten Sture–fjädern. Den, tillsammans med SM i Uppsala, är de stora tävlingarna för Olles del den här säsongen.

– I mellandagarna är det läger i Göteborg och sedan är det riksklasstävling i Sollentuna i januari. Så det rullar på rätt bra, säger Olle Ingemarsson.

Ålder: 15 år

Bor: Ulricehamn

Familj: Pappa Sören och mamma Mari hemma i Ulricehamn och sturasyster Johanna i London.

Gör: Går nian på Stenbock

Idrott: Badminton (och lite golf)

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons